Director demis, plecat cu cheile de la birou şi maşină

Gheorghe Novac a preluat conducerea Direcţiei Silvice de aproximativ două săptămâni, timp în care vechiul director era în concediu medical. De când i-a venit numirea pe funcţie, actualul director încearcă să facă inventarul şi procesul verbal de predare-primire a instituţiei însă Ovidiu Cârstoc care este de negăsit. Mai mult decât atât, atunci când a plecat în concediu, Cârstoc a luat nu numai cheia de la birou şi maşina de serviciu dar şi documentele autoturismului.

Fostul şef al Direcţiei Silvice Gorj, Ovidiu Cârstoc, este anchetat penal pentru abuz în funcţie contra intereselor publice, după ce conducerea centrală a Romsilva a depus o plângere penală împotriva sa.

Novac i-a trimis chiar şi o scrisoare

Gheorghe Novac s-a reîntors, după aproximativ doi ani, la conducerea Direcţiei Silvice Gorj. Pe lângă datoriile pe care le înregistrează instituţia în prezent, Novac se confruntă şi cu nepăsarea vechiului director. Ovidiu Cârstoc a fost în concediu medical atunci când Gheorghe Novac a fost numit în funcţia de conducere a Direcţiei Silvice. Noul director încearcă acum prin diferite modalităţi să dea de Cârstoc pentru a face inventarul şi procesul verbal de predare-primire a instituţiei. „Am preluat conducerea printr-o dispoziţie de la Regia Naţională a Pădurilor, la vremea respectivă domnul director Cârstoc nu era la serviciu pentru că era în concediu medical. Nu s-a făcut predarea până la această dată, nu s-au predat nici materialele şi nici documentele pe care le are în gestiune, pentru că nu a răspuns la apelurile telefonice făcute de mine şi de ceilalţi angajaţi. Eu am trimis şi o recomandată la adresă să vină să predea ce are de predat, dar nu a fost găsit la domiciliu iar Poşta ne răspunde că adresantul nu este acasă şi nu se ştie la ce adresă poate fi găsit”, a declarat Gheorghe Novac.

Maşina este în curtea instituţiei, cheia la Cârstoc

Novac nu a reuşit încă să se instaleze în biroul de director al instituţiei la mai bine de o săptămână de la numirea în funcţie, biroul respectiv fiind în continuare încuiat de predecesorul său. Novac spune că nu a forţat până acum intrarea în biroul de director întrucât în interior pot să existe documente şi nu vrea să fie acuzat de dispariţia lor. Acesta afirmă că şi-a improvizat un birou în sediul Direcţiei Silvice Târgu Jiu, pentru a-şi putea desfăşura activitatea, el prezentând marţi o serie de informaţii despre situaţia economică a unităţii. Când a plecat în concediu, Cârstoc a luat cu el nu numai cheia şi actele autoturismului de serviciu, dar şi cheia de la birou să fie sigur că nimeni nu-i va lua locul cât timp va fi plecat. „Maşina de serviciu de care se folosea este în curtea instituţiei însă nu avem acces la ea pentru că domnul Cârstoc a luat cheia şi actele maşinii. Eu acum stau în biroul directorului economic până vine domnul Cârstoc să facem inventarul.

Nici jurnaliştii de la Pandurul nu au reuşit să ia legătura cu Ovidiu Cârstoc pentru că a avut toată ziua telefoanele închise.

O pădure întreagă a dispărut de lângă Turceni

Noul şef al Direcţiei Silvice Târgu Jiu, Gheorghe Novac, încearcă să îndrepte din lucrurile proaste găsite la preluarea mandatului. Conform cifrelor prezentate de acesta, Direcţia Silvică Târgu Jiu a încheiat anul 2008 cu pierderi de peste 1,1 milioane lei, în condiţiile în care, la 30 iunie 2007, unitatea avea un profit de 1,5 milioane lei.  Gheorghe Novac a prezentat ieri un bilanţ din care reiese că anul acesta Direcţia Silvică nu a valorificat nici măcar o tonă de ciuperci din cele 80 pe care şi le propusese la începutul anului. De asemenea, la capitolul fructe de pădure, unitatea a valorificat doar 80 de tone din cele 150 care fuseseră planificate la începutul anului. La capitolul "carne de vânat", din cele 10 tone planificate pentru 2009 Direcţia Silvică a valorificat doar 2,3 tone.

Chiar dacă lângă Turceni a dispărut o pădure întreagă, Novac afirmă că unitatea nu a valorificat nici masa lemnoasă planificată pentru anul acesta, din cei 258.000 mc doar jumătate a fost transformată în venituri la bugetul propriu. Cifra de afaceri a Direcţiei Silvice a fost şi ea realizată până acum în proporţie de 62%, fiind de 16,7 milioane lei la sfârşitul lunii septembrie. Cei circa 500 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Târgu Jiu nu au beneficiat din luna iunie de tichete de masă, iar anul acesta nu au primit niciun leu pentru a-şi achiziţiona uniforme şi echipament de protecţie a muncii. Gheorghe Novac susţine că unitatea are de achitat în momentul de faţă circa 2,5 milioane lei către Regia Naţională a Pădurilor, Romsilva, banii reprezentând cota către regie, fondul de amenajare şi fondul de conservare. Unitatea are facturi neîncasate de aproape 3 milioane de lei, circa 10% dintre acestea fiind emise de mai bine de un an.

Galerie foto


Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: