Un nou serviciu înfiinţat la Rovinari. Dezbatere!

Administraţia locală din Rovinari vrea să înfiinţeze un nou serviciu în oraş. Acesta se va numi Serviciul Public Comunitar de Utilitate Publică. Pentru asta autorităţile au organizat şi o dezbatere la primărie, unde cetăţenii au putut veni cu propuneri și sugestii. Primarul Robert Filip vrea să împartă cumva în două societatea Apă Canal Salubritate, unde inspectorii Curții de Conturi au găsit numai nereguli.

 Noul serviciu va avea ca activitate administrarea domeniului public și privat din Rovinari. Personalul va fi cooptat în mare parte de la societatea Apă Canal Salubritate, dar vor fi efectuate și noi angajări. Primarul din Rovinari s-a arătat dezamăgit de modul în care a fost gestionată firma Apă Canal Salubritate. "Noi avem o firmă în care ei s-au autorizat să vândă apă, să fie operator de gunoi. Din analizele făcute acolo, firma are niște probleme. Sunt niște oameni care nu sunt bine intenționați, nu au manageriat cum a trebuit și vreau să fac firma aceea să îi deleg celelalte servicii. Adică să las firma asta cu apă și canal, iar restul de servicii: întreținere, spații verzi, ecarisaj, parcări, iluminat, cimitire, ce ne-am mai impus și Curtea de Conturi, să le dăm pe cealaltă firmă", a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari. 

Ideea este ca firma Apă Canal Salubritate să rămână cu un număr limitat de muncitori, în prezent având peste 100. S-a furat mult, spune primarul. "Să rămână doar pe apă și canal, cu un anumit număr de muncitori, să nu mai poată fura nici apă, nici motorină, nici ce mai fac ei pe acolo, nici PET-uri. Mai era o problemă. Puteam să avem discuţii cu cei de la ANRSC, pentru că firma este autorizată pe apă şi canal, nu şi pe restul. Oricum toate activităţile au avut pierderi", a mai spus Robert Filip.

Nu vor fi efectuate concedieri, mai spun autorităţile. Activitatea directorului de la Apă Canal Salubritate, Romeo Cimpoieru, este evaluată în această perioadă, iar autorităţile locale se gândesc serios să îl transfere la alt serviciu. Va fi organizată şi o testare în rândul salariaţilor acestei societăţi în funcție de care se va face distribuirea şi pe noul serviciu. Duminică, la sediul primăriei Rovinari, a avut loc o dezbatere publică la care cetăţenii au putut să-și spună părerea referitor la înfiinţarea acestui nou serviciu.

Inspectorii Curții de Conturi au găsit în urma unui control la societatea Apă Canal Salubritate mai multe nereguli. Una dintre acestea face referire la nefacturarea numărului real al consumatorilor de servicii de alimentare cu apă și canal, abaterea fiind de 127 mii lei. A mai pierdut încă 54 mii lei pentru că nu a calculat și încasat penalități de întârziere pentru facturile emise către instituțiile publice de pe raza orașului.   

Vizualizări: 10,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: