Peste 1000 de salariaţi de la RAAN au ieşit în stradă

Peste 1000 de angajaţi de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin au protestat ieri în faţa Prefecturii Mehedinţi pentru a atrage atenţia autorităţilor locale asupra problemelor dificile cu care se confruntă compania. Oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. Ei au huiduit Guvernul şi parlamentarii PSD care nu au făcut nimic pentru a salva regia.

Angajaţii RAAN se tem că îşi vor pierde locurile de muncă în condiţiile în care compania este de câteva luni în insolvenţă fără să dea semen de redresare, scrie adevarul.ro. În ultimele luni angajaţii de aici şi-au primit salariile la jumătate. „Ne temem pentru locurile de muncă, salariile nu se dau la timp, ne e frică pentru ziua de mâine. Nu am luat salariul de luna trecută, când s-a dat numai jumătate şi acum nu se ştie când mai primim restul”, a spus un angajat RAAN. „Sunt la o vârstă când nu mai avem ce să facem. Am 30 de ani de când lucrez în această termocentrală şi acum cine ne mai angajează pe noi. Termocentrala e pe butuci dacă cei de la Guvern nu fac nimic. Să deblocheze RAAN-ul financiar, să ia apa grea care o avem pe stoc. Să facă ceva pentru noi că oraşul acesta e mort dacă nu fac nimic”, spunea o altă angajată.  „Am luat salariul pe bucăţi, 50 la sută din avans, 50 la sută din lichidare, nici nu mai ştiu de când nu am luat un salariu întreg. Băncile nu aşteaptă, trebuie să ne susţinem copiii la facultate. Aşteptăm de la parlamentarii care au venit la poartă şi ne-au cerşit voturile să vină acum să ne susţină, să funcţionăm în continuare”, spune un al salariat de la regie. La protest au fost prezenţi şi Dumitru Costin, preşedintele BNS, şi Ion Pisc, prim-vicepreşedinte BNS. „A trecut un an şi jumătate şi continuă să nu plătească ceea ce a comandat, nici nu au aprobat bani din buget. Suntem în situaţia în care împingem şi alte companii în faliment, deci punem în risc de faliment şi dispariţie locuri de muncă, după estimările noastre cel puţin 8000-10.000 de locuri de muncă. Nu numai aici la Turnu Severin, ci şi în Gorj pentru că Gorjul dă cărbune fără bani de  un an de zile, e o nebunie”, a declarat Dumitru Costin la Drobeta Turnu Severin.

DATORIE

RAAN are datorii de peste 200 de milioane de lei la CE Oltenia pentru cărbunele livrat. Din acest motiv, compania nu doreşte să mai livreze lignit. Pe de altă parte, sistarea livrării cărbunelui pune în pericol funcţionarea RAAN.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: