Romii refuză judecata lui Caragea în favoarea judecăţii ţigăneşti

Telenovelă în Meteor! Poliţiştii au fost alertaţi acum câteva zile de mama Mădălinei Mihai, o minoră de 13 ani. Fata, nepoata omului de afaceri de etnie romă Ninel Potârcă, plecase la şcoală, dar nu mai venise. S-a stabilit că fata fugise de acasă cu iubitul ei, un tânăr de 18 ani. Cei doi adolescenţi trăiesc o poveste de dragoste imposibilă. El este promis de zece ani, iar în luna mai trebuie să se căsătorească, iar fetiţa urma să fie logodită cu altcineva. Băiatul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar a fost eliberat la cererea lui Ninel Potârcă. El a spus că decizia în cazul lor va fi luată de judecătorul ţiganilor. 

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani. Fata este nepoata lui Ninel Potârcă, Mădălina. Cei doi tineri fugiseră de acasă, dar au fost găsiţi la Arcani. Isprava lor nu este uşor de trecut cu vederea de către părinţi, mai ales tânărul trebuia să se căsătorească în luna mai cu o altă fată de etnie. Cei doi adolescenţi spun că au plecat de acasă deoarece se iubesc. După expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, chiar Ninel Potârcă a cerut eliberarea tânărului din arestul Poliţiei. Potârcă a spus că cei doi se iubesc şi băiatul trebuie eliberat. Potârcă a renunţat la plângeri hotărând că decizia în cazul lor nu va fi luată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie condus de Viorel Caragea, ci de un judecător ţigănesc. „Va fi o judecată ţigănească, pentru că trebuie lămurită această situaţie. El are o mireasă, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că se iubesc şi că vor să rămână împreună“, a spus Potârcă.

Staborul, instanţa romilor, va decide ce se va întâmpla cu Robert, băiatul de 18 ani, care trebuie să se însoare cu Frăguţa. El este logodit cu ea de zece ani.  Acum, judecătorul romilor va stabili pedepsele pentru cei doi îndrăgostiţi, dar şi cum vor plăti familiilor lor pentru această greşeală.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: