Militarul mort în Afganistan, cetăţean de onoare al oraşului Tismana

Primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu, va propune acordarea titlului de cetăţean de onoare militarului mort în Afganistan. Militarul mort duminică în Afganistan lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine", dar îşi are originile în Gorj, la Tismana. Acesta a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin al ministrului Apărării.

Trupul lui Claudiu Constantin Vulpoiu a fost repatriat ieri, fiind adus de o aeronavă militară pe aeroportul din Craiova, urmând ca joi să fie înmormântat la Craiova. Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu şi-a pierdut viaţa, duminică, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. De asemenea, alţi cinci militari au fost răniţi, fiind transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participase la alte şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Venea des la Tismana

Părinţii militarului erau din Gorj, din Tismana. "Şi-a ales meseria să aibă stabilitate, că în armată e mai sigur cu locurile astea de muncă. Trebuia să termine facultatea, să îşi dea licenţa, era la Ştiinţe Economice la «Spiru Haret». Era un băiat ca lumea, a făcut liceul la Craiova, tatăl lui este din Gorj, iar mama lui este din comuna Tismana", a spus unchiul Constantin Ciurlău.

Primarul din oraş, Marian Slivilescu, a declarat că ultima dată a fost la Tismana toamna trecută. „Copilăria militarului a fost în casa bunicilor din satul Topeşti. Aici a făcut şi clasele I-IV. În Tismana are mulţi prieteni. Din spusele unui prieten, care e şi salariat al primăriei, am înţeles că toamna trecută a fost ultima dată la Tismana“. Primarul a mai spus că va solicita acordul familiei pentru a face demersurile în vederea declarării lui Claudiu Vulpoiu cetăţean de onoare.  „Voi solicita familiei acordul şi biografia cât se poate de completă şi voi propune Consiliului Local, dacă familia va fi de acord, acordarea titlului de cetăţean de onoare“, a mai spus primarul.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: