Peste 16.000 de hectare de pădure validate şi nepuse în posesie

Acţiunea de retrocedare a pădurilor se desfăşoară anevoios în judeţul Gorj. În momentul de faţă, peste 16.000 de hectare de pădure sunt validate şi nepuse în posesie.

Potrivit conducerii Direcţiei Silvice Gorj, pe lista localităţilor codaşe la retrocedarea fondurilor forestiere se află localităţile Dănciuleşti, Roşia de Amaradia, Stejari şi Licurici. “Deşi acţiunea de retrocedare a suprafeţelor silvice a început de foarte mulţi ani, mai multe primării din Gorj au sute de hectare neredate proprietarilor. Mai dificil este faptul că de multe ori nu se ştie unde este limita dintre pădurea statului şi cea a oamenilor. La nivelul, judeţului Gorj sunt 16.000 de hectare de pădure validate şi nepuse în posesie”, a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Acesta a mai precizat că sunt probleme şi cu cei care au fost împroprietăriţi pentru că oamenii dau dovadă de lipsă de interes în a încheia contracte de pază cu ocoalele silvice. “Există 27.000 de hectare de pădure care nu sunt păzite. E obligaţia proprietarilor de păduri să încheie contracte cu ocoalele silvice. Nu pot să-şi recolteze masa lemnoasă din pădurea dumnealor dacă nu au contracte de pază. În cazul în care nu încheie contracte de pază proprietarii de păduri riscă sancţiuni cuprinse între 1.000-5.000 de lei”, a  menţionat Ovidiu Cârstoc.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: