Peste 200 de elevi repetenți și corigenți pierd Evaluarea Naţională

Emoţii mari pentru elevii gorjeni care susţin începând de azi Evaluarea Naţională. Peste 3800 de elevi vor trece în această dimineaţă, de la ora 9.00 prin proba de limba şi literatura română. Chiar dacă în clasa a VIII-a au intrat peste 4000 de tineri, nu toţi au reuşit să treacă anul şi să se prezinte la acest examen pentru că au rămas repetenţi, corigenţi sau chiar au abandonat şcoala. Din sălile de examen nu vor lipsi camerele de supraveghere video.

 

 

În momentul de faţă sunt înscrişi în clasa a VIII-a 4127 de elevi, din care au promovat doar 3823, care vor susţine Evaluarea Naţională la limba română şi matematică în cele 87 de centre din judeţ. Numărul este mai mic decât în anii trecuţi pentru că în acest an şcolar nu foarte mulţi şi-au dat interesul pentru şcoală. Astfel, se înregistrează 34 de repetenţi, 159 de repetenţi, 27 cu situaţia şcolară neîncheiată, 71 sunt declaraţi amânaţi pentru că au absentat nemotivat la cel puţin 50% din numărul de ore pe fiecare disciplină, iar patru au abandonat şcoala.

Cei care sunt corigenţi sau cei care au situaţia şcolară neîncheiată pot să se prezinte la sesiunea specială de corigenţe ce va fi organizată special, iar dacă reuşesc să treacă de aceste examene vor fi repartizaţi la liceu pe locurile rămase libere, aceştia nefiind nevoiţi să mai treacă prin Evaluarea Naţioonală. La liceele din judeţ există şi locuri pentru elevii de etnie romă, care trebuie să aducă dosarele la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, din care să nu lipsească certificatul din care să rezulte că sunt de etnie romă.

 

 

Deţinuţii, la examen

 

Patru deţinuţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, vor susţine astăzi prima probă a evaluării naţionale, după ce au absolvit clasa a VIII-a în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Tot în febra examenelor se mai află şi o altă persoană privată de libertate care susţine examenul de bacalaureat. Reprezentanţii Penitenciarului Târgu Jiu spun că deţinuţii care susţin evaluări naţionale vor fi examinaţi în localitate, celălalt urmând să fie transferat la Craiova întrucât a absolvit un liceu din localitate.

 

 

 CALENDAR

Evaluarea Naţională continuă marţi, 27 iunie, cu proba de matematică. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie aflate pe 2 iulie. Media de la Evaluarea Naţională va fi cea care se va lua în calcul pentru admiterea în clasa a IX-a în acest an.

 

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: