Peste 27 de milioane de lei pentru „laptele şi cornul” elevilor

Consiliul Judeţean Gorj va deschide, joi, ofertele depuse în cadrul licitaţiei organizate pentru furnizarea de produse lactate şi panificaţie. Este vorba despre acordul cadru pentru perioada de şcolarizare 2016-2020. Valoarea estimată a contractului depăşeşte 27 de milioane de lei. La nivelul judeţului Gorj, circa 40.000 de elevi şi preşcolari beneficiază de programul „Laptele şi cornul”.

Distribuirea produselor lactate şi a celor de panificaţie este asigurată, în momentul de faţă, de către firmele câştigătoare ale Acordului Cadru, expirat în această vară. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, pe data de 15 septembrie, vor fi deschise ofertele depuse în vederea atribuirii contractului „Furnizare produse lactate şi de panificaţie pentru elevi şi preşcolari, perioada de şcolarizare 2016-2020”, pentru tot judeţul Gorj. „În momentul de faţă, distribuirea produselor de lactate şi de panificaţie este asigurată de către vechii distribuitori, cei care erau prinşi în Acordul Cadru 2012/2016. Cei care vor fi desemnaţi câştigători vor continua, conform procedurilor legale, distribuirea de lapte şi corn în unităţile şcolare de pe raza judeţului Gorj”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj. Potrivit anunţului publicat pe SEAP, noul Acord Cadru va fi încheiat tot pe patru ani, valoarea estimată a contractului fiind de 27,5 milioane de lei. Licitaţia e organizată pe două loturi: Lotul I- Furnizare produse lactate pentru elevii şi preşcolari şi Lotul II- Furnizare produse panificaţie. Din anul 2012 şi până în prezent firma Simultan SRL a asigurat laptele pentru beneficiarii din Gorj, în timp ce SC Vel Pitar SA a asigurat cornurile.

FRUCTE

Pe lângă lapte şi corn, elevii gorjeni vor primi şi mere. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că, în perioada imediat următoare, va fi demarată procedura de licitaţie şi pentru programul „Fructe în şcoli”. „Hotărârea de Guvern a fost emisă recent. Ne aflăm în organizarea de documentaţie şi vom avea demara, în curând, procedura de licitaţie”, spune Paloş. De asemenea, în câteva zeci de şcoli va fi implementat programul „Masa caldă“.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: