Liceul din Baia de Aramă, modernizat de fostul primar de la Padeș!

Fostul edil al comunei Padeș, Viorel Nicolescu, a devenit administrator al liceului din Baia de Aramă după ce oamenii nu l-au mai ales în fruntea localității, acum el putând să se laude cu modernizarea completă a instituției de învățământ din județul vecin. Autoritățile locale au accesat fonduri europene și cu ajutorul câtorva milioane de euro au reușit să amenajeze la doi pași de granița de Gorjul o școală care poate fi dată ca model multor edili care și așa îl invidiază pe primarul de acolo, Rafael Dunărințu.

Viorel Nicolescu s-a ocupat de toate lucrările desfășurate în campusul școlar, iar acum privește cu mândrie la noua față a instituției de învățământ.     „Am devenit administrator aici după ce am pierdut alegerile la Padeș, iar munca pe care am făcut-o la Baia de Aramă își arată acum roadele. Totul este schimbat și modernizat. Campusul școlar de aici e cel mai mare din Mehedinți, iar condițiile pe care le oferim copiilor sunt unele foarte bune. Ne-am ocupat de amenajarea laboratoarelor de chimie, fizică și biologie, a celor de informatică, de amenajarea unui cămin internat în care să putem caza 60 de elevi. Avem cantină care să îi deservească și le asigurăm tuturor condiții moderne și civilizate pentru a învăța. Avem o grădiniță cu program prelungit și o școală postliceală sanitară, așa că putem spune că un elev care vine la noi la grădiniță la 3 ani poate mult mai târziu să urmeze toate formele de învățământ până la postliceală, inclusiv”, spune fostul edil de la Padeș.

Case pentru profesori

Pe lista investițiilor realizate la Baia de Aramă se numără și un bloc cu zece garsoniere care sunt oferite gratuit dascălilor care vin să profeseze aici. Unii dintre ei fac naveta tocmai de la Drobeta Turnu Severin, adică de la zeci de kilometri, iar vestea că acum vor putea să stea chiar în curtea liceului i-a bucurat nespus. „E o oportunitate extraordinară pentru că eu stau aici cu soțul meu. Eu predau limba și literatura română, iar soțul meu este învățător. Ne plăteam naveta din banii noștri, așa putem să stăm aici în timpul săptămânii și să scăpăm de o mulțime de griji, iar condițiile sunt foarte bune. Trebuie să ne amenajăm singuri bucătăria și dormitorul, dar asta nu e o problemă, suntem mulțumiți că scăpăm de navetă”, a spus Iuliana Semenescu, unul dintre dascălii ce vor sta în garsonierele liceului.  Începând de ieri Primăria Baia de Aramă le asigură transport gratuit tuturor celor aproape 1400 de elevi care frecventează diferitele forme de învățământ de aici, părinții fiind scutiți astfel și ei de grija banilor pentru navetă. Elevii sunt preluați din toate satele ce aparțin de orașul mehedințean și aduși la ore fixe la școală, motivele de chiul din partea acestora fiind tot mai puține de acum încolo.

Galerie foto


Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: