Peste 30 de artişti vin la GorjFest

Peste 30 de artişti plastici din ţară dar şi din străinătate sunt aşteptaţi să ajungă la Gorj peste două săptămâni cu prilejul GorjFest. Ediţia cu numărul patru a taberei internaţionale de arte vizuale – fotografie, film documentar, sculptură mică, grafică şi pictură – GorjFest se va desfăşura anul acesta în perioada 18 – 27 octombrie.<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

          

Zece dintre participanţi provin din Argentina, Columbia, Canada, Elveţia Belgia, Franţa, Italia, ceilalţi creatori fiind din România.  Participanţii la tabără vor avea ocazia să admire frumosul peisaj al Gorjului, la Tismana, de asemenea o şedinţă de creaţie este programată să aibă loc în mediul de muncă al minerilor gorjeni.

În cadrul acestui eveniment cultural, în ziua închiderii festive a taberei, se va organiza, La Muzeul Judeţean o expoziţie de artă cu lucrările a 100 artişti plastici, între care se vor afla şi cele realizate la GorjJFest. „Va fi cea mai mare expoziţie de acest gen organizată până acum la Târgu Jiu, iar pentru că majoritatea celor care vor expune sunt aromâni, la vernisaj va fi prezent şi Grupul folcloric „Glasul Pindului” aparţinând „Comunităţii Aromânilor” din România”, a declarat Teodor Dădălău, directorul acestui program, reprezentant al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, instituţia organizatoare a GORJFEST –ului. Dădălău a mai spus că aşteaptă interesul oamenilor pentru acest festival care nu poate fi realizat doar cu fondurile Centrului. Cazarea şi întreţinerea artiştilor aici se ridică la cheltuirea a câteva sute de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: