Călinoiu îi plictisește pe primari la sedinte

Primari care au dormit, reprezentanţi ai primăriilor care au vorbit la non stop la telefon şi unii care chiar au renunţat la... pantofi. Aceasta a fost atmosfera de la şedinţa reprezentanţilor Direcţiei Agricole şi APIA cu primarii.  Ion Călinoiu nu a lipsit nici el din peisaj şi şi-a ieşit din fire când a văzut că edilii au alte preocupări decât să fie atenţi la ce se discută.

Ion Călinoiu a certat primarii care nu l-au ascultat la şedinţa cu reprezentanţii Direcţiei Agricole şi cei ai Agenţiei de Plăţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj le-a cerut edililor să îşi închidă telefoanele şi să fie atenţi la modul de accesare a fondurilor externe pentru agricultură.

„Domnul Ciocea, puţină linişte!...“

Unul dintre primarii vizaţi de Călinoiu că nu sunt ochi şi urechi la ce spune el a fost Ion Ciocea. „Domnul Ciocea, puţină linişte!...Orice telefon vă rog să-l închideţi. Dacă vrea cineva să stea în sală, să stea. Cine vorbeşte acolo? Cine vorbeşte la telefon să se ridice în picioare şi să iasă afară”, a urlat Călinoiu, nervos că nimeni nu îl ascultă.

Majoritatea primarilor nu l-a ascultat pe şeful judeţului şi au avut cu totul alte preocupări. Primarul de la Baia de Fier, Constantin Mihuţescu a fost unul dintre edili care a tras un pui de somn, a ieşit pe hol să vorbească la telefon, dar cu toate astea susţine că şedinţa a fost una fructuoasă. „A fost o şedinţă fructuoasă. Sunt multe lucruri pe care noi, primarii, trebuie să le ştim despre accesarea fondurilor externe. Nu a fost o şedinţă plictisitoare. Am mai vorbit la telefon, dar trebuia să rezolv şi problemele de la primărie”, susţine Mihuţescu.

Călinoiu: „Aici nu se pot învăţa prea multe“

Două ore s-a chinuit Călinoiu să le reţină atenţia primarilor dar fără prea mare succes. Într-un final, preşedintele Consiliului Judeţean a recunoscut că într-o  zi, edili nu pot să înveţe prea mult. „Aici nu se pot învăţa prea multe. Vreau însă să pricepem că nu e loc de întors în această activitate… Să vină sacul la moară, specialiştii trebuie să meargă în teritoriu. Trebuie să luăm drumul din picioarele oamenilor. Orice animozitate trebuie lămurită şi nu trebuie să trântim uşa. Aşa că urechile desfundate, mintea  limpede şi să luăm măsurile cele mai bune”, le-a spus Călinoiu primarilor.  La finalul şedinţei, cei prezenţi au aflat că o parte din măsurile de accesare a fondurilor externe, pentru care Călinoiu a făcut atâta tărăboi nu pot fi accesate pentru că nu există legislaţie în acest sens. „Măsurile 312, 313 şi 141 vor putea să fie accesate până la sfârşitul anului, deocamdată nu există un ghid pentru aceste măsuri”, le-a transmis primarilor un reprezentant al Direcţiei Agricole.  

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: