Firma Best mănâncă banii SNLO, Davidoiu nu regretă

Fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Eugen Davidoiu, consideră că toate contractele de cesiune de creanţe pe care le-a încheiat cu firma Best Recuperare Creanţe SRL sunt în avantajul SNLO. Actualul director general Daniel Burlan şi Eugen Davidoiu au avut o discuţie pe această temă la sfârşitul săptămânii trecute însă fără nici un rezultat.

Burlan afirmă că s-a întâlnit cu Davidoiu şi a încercat să afle temeiurile pentru care au fost încheiate contractele prin care firma privată încasează de la SNLO zeci de milioane de lei fără a face mai nimic. Actualul director general a reclamat inclusiv la Direcţia Naţională Anticorupţie existenţa unui prejudiciu prin încheierea contractelor respective în urmă cu aproape un an.

Contractele cu Best, moştenire de la Davidoiu

"Fără ca noi să vrem, SNLO dă bani firmei respective în baza contractelor pe care noi le considerăm păguboase. Valoarea totală a acestora este de 70 de milioane de lei noi, iar până acum firma Best a încasat circa 7 milioane de lei, fără să vireze în conturile SNLO vreun leu. Eu am discutat aceste aspecte cu domnul Davidoiu şi dumnealui e convins că acele contracte sunt în avantajul Societăţii Lignitului. Eu nu sunt de acord cu acest punct de vedere, mai ales că Best-ul nu ne-a virat niciun leu, ci, din contră, ne-a luat şi ceea ce partenerii noştri au încercat să ne plătească în contul cărbunelui livrat în anii trecuţi", spune Burlan.

Eugen Davidoiu nu pare îngrijorat de sesizarea făcută la DNA în privinţa presupusului prejudiciu creat prin contractele de cesiune de creanţe, el fiind convins că a făcut un lucru bun pentru SNLO.

Davidoiu a fugit de întrebările ziariştilor

Fostul director general a fost observat ieri de jurnalişti în Defileul Jiului, la locul accidentului provocat de o maşină căzută în Jiu. Davidoiu conducea o maşină de câteva zeci de mii de euro şi a oprit pentru câteva clipe să vadă ce s-a întâmplat. Când i-a zărit pe jurnalişti, acesta s-a urcat din nou la volan şi a demarat în trombă, fără să răspundă la vreo întrebare legată de contractele de cesiune de creanţă încheiate cu Best Recuperare Creanţe SRL.

Fostul director general lucrează la Inspecţia în Construcţii Bucureşti, după schimbarea din fruntea SNLO făcându-se "nevăzut", în timpul mandatului de un an şi jumătate Davidoiu făcându-se remarcat mai ales prin afirmaţii conform cărora ar fi beneficiat de susţinere în funcţia respectivă din partea masoneriei, dar şi a unor servicii secrete. Nimeni nu l-a crezut atunci pe fostul "general" că vorbeşte serios, dar, la cum se mişcă anchetele în cazul său, vorbele par să fie din ce în ce mai reale.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: