Peste 4.000 de miei din Crasna exportați în ţările arabe

Crescătorii de ovine din județul Gorj se plâng că anul acesta nu prea au ce vinde dat fiind faptul că iarna a fost lungă și grea, iar sărbătorile pascale sunt foarte aproape. Norocul vine și anul acesta din țările arabe care importă anual, numai din comuna Crasna, peste 4.000 de miei. Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Gorj, Ion Cherciu, a declarat ieri că la momentul de față mieii cântăresc puțin peste șapte kilograme și că cel mai probabil prețul va fi cam același de anul trecut.

Carnea de miel pe masa de Paști ar putea fi și anul acesta un moft pentru mulți dintre gorjeni și asta pentru că prețul pe kilogram ar putea ajunge la 25 lei, a spus ieri președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din Gorj, Ion Cherciu. Crescătorii de ovine din județul nostru se confruntă oricum cu o mare problemă. ”Anul acesta Paștele este foarte devreme, la începutul lunii aprilie, apoi iarna a fost și lungă și grea și cine a lăsat berbecii nealeși din oi are acum miei mai mari cine nu, nu. Sunt foarte micuți, abia ajung la șapte kilograme. Cine va avea bani va cumpăra câte doi, cine nu, nu va cumpăra deloc. Carnea de miel se va vinde și anul acesta cu 25 de lei kilogramul”, a declarat Ion Cherciu.

Exporturi de mii de miei

Ca în fiecare an, crescătorii de ovine sunt salvați în preajma sărbătorilor pascale de țările arabe care importă mii de miei. Numai din Crasna se exportă țărilor arabe peste 4.000 de miei anual. ”Țările arabe importă miei de la noi de ani de zile. Numai din Crasna importă peste 4.000 de miei în fiecare an de Paști. Arabii cumpără în viu cu 13 lei kilogramul. Și la noi în țară pleacă foarte mulți către vânzare însă nu se cumpără toți. Depinde cum îi ține pe cumpărători buzunarul”, a declarat Ion Cherciu.

SACRIFICIU

Anul trecut, în Gorj, au fost sacrificați aproape 300 de miei. Un număru foarte mic, spune președintele Asociației Crescătorilor de Ovine, Ion Cherciu care crede că nici anul acesta nu va fi o creștere.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: