Peste 50 de gorjeni cu handicap şi-au făcut credite pentru autoturisme

Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj plăteşte dobândă la peste 50 de credite accesate de persoanele cu handicap pentru achiziţionarea de autoturisme. Valoarea limită a unui credit este de 10.000 de euro, împrumutul putându-se achita pe parcursul a 10 ani. Pe lângă creditele cu dobândă subvenţionată, persoanele cu handicap beneficiază de rovinietă şi parcare gratuită.

Imediat ce îşi plătesc rata lunară, beneficiarii trebuie să prezinte dovada achitării pentru ca DGASPC să plătească dobânda împrumutului.

Cele mai multe autoturisme achiziţionate de persoanele cu handicap sunt mărcile autohtone. În cazul în care beneficiarii vor dori să-şi adapteze maşina tipului de handicap, atunci vor fi nevoiţi să suporte contravaloarea modificărilor. “Şi în acest an Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj subvenţionează dobânda creditelor persoanelor cu handicap care îşi achiziţionează autoturisme, indiferent dacă acestea sunt noi sau cumpărate de la dealerii second-hand. Pentru aceasta, beneficiarii trebuie să solicite direcţiei o adeverinţă prin care să se demonstreze că se află în evidenţa noastră şi că suntem de acord cu plata dobânzi. Valoarea creditului maxim este de 10.000 de euro, însă băncile ţin foarte mult cont de venitul familiei”, a declarat Mircea Andrei, inspector superior DGASPC Gorj.

Carduri de parcare gratuite

Persoanele cu handicap care posedă autoturisme beneficiază atât de roviniete cât şi de carduri de parcare gratuite. Legitimaţiile card se eliberează de către primăria localităţii în care domiciliază solicitantul. “În anul 2010, un număr 12 primării din Gorj au eliberat legitimaţii- card pentru parcare gratuită. Sperăm ca în acest an, numărul primăriilor să fie mult mai mare deoarece persoanele cu handicap au nevoie de sprijin din partea autorităţilor”, a mai precizat Mircea Andrei.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: