Asfaltări de sute de miliarde în Târgu Jiu

Două societăţi din Gorj vor lucra la reabilitarea străzilor din municipiu, alături de firma din Bucureşti care a câştigat licitaţia. Lucrările urmează să fie demarate la data de 1 martie. Forţa de muncă va fi asigurată de angajaţii firmelor partenere şi de către muncitorii de la Edilitara. Conducerea Romprest Service Bucureşti spune că pe parcursul celor 24 de luni de execuţie a lucrărilor se vor face şi angajări temporare din rândul gorjenilor.

Licitaţia privind reabilitarea străzilor din municipiu a fost câştigată de firma Romprest Service Bucureşti la un preţ de 267 miliarde de lei vechi, fără TVA. Câştigătoarea licitaţiei va lucra alături de alte două societăţi gorjene la modernizarea străzilor. Este vorba despre Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IPD) şi Rovimcon Company SA. Reprezentanţii constructorilor s-au întâlnit ieri cu autorităţile locale pentru a semna contractele pentru demararea lucrărilor următoarelor proiecte: Crearea şi modernizarea spaţiilor publice urbane zona adiacentă străzii Bicaz şi Modernizare străzi- Etapa II (în cadrul unui plan integrat. “Proiectele au fost finanţate prin Programul Operaţional Regional şi au o valoare de peste 330 de miliarde de lei vechi. Acestea vizează asfaltarea străzilor balastate din Târgu Jiu. Este vorba despre Cartierul Preajba, partea de nord a Cartierului Panduraş, Narciselor, Bicaz, Calea Bucureşti (tronsonul cuprins între Pasarelă şi ieşirea din Drăgoieni) şi Calea Severinului. Astfel, vor reabilitaţi 11 km de străzi, 4,6 km de canalizare menajeră, 3,5 km canalizare pluvială şi 1,7 km de reţea apă. Vor fi realizate rigole şi şanţuri şi se moderniza inclusiv trotuarele”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.  

Forţa de muncă şi de la Edilitara

SC Edilitara, societatea primăriei urmează să fie implicată şi ea în realizarea lucrărilor pentru a asigura forţa de muncă şi chiar mixtura stocabilă . “Ne-am asociat cu societăţile  Rovimcon Company şi IDP Gorj, iar pe viitor va fi implicată în executarea lucrărilor şi SC Edilitara. Forţa de munca va fi asigurată de cele două societăţi şi de SC Edilitara. În cazul în care volumul de muncă ne va cere, vom mai angaja temporar personal numai din Gorj. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 24 de luni, începând din momentul semnării contractului”, a declarat Victor Urdăreanu, directorul Companiei Romprest Service SA Bucureşti. Predarea amplasamentului se va face la data de 1 martie, urmând ca lucrările să fie demarate odată cu încălzirea vremii.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: