Peste 500 de apeluri la Ambulanță în câteva zile

Sărbătorile înseamnă exces pentru mulți gorjeni. S-a văzut acest lucru în statistica celor de la Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Salvările au fost chemate la peste 500 de cazuri numai în ultimele zile. Numărul solicitărilor este mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Doar de Crăciun, medicii au fost chemați la 260 de intervenții. „În preajma sărbătorilor, Serviciul de Ambulanță este foarte solicitat. În perioada sărbătorilor de Crăciun, 24 – 27 decembrie, am avut 260 de solicitări: victime ale accidentelor rutiere, persoane decedate, colici abdominale, stări de ebrietate, afecțiuni respiratorii, căzuți în stradă”, a explicat Constantin Mitroi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

În comparație cu intervențiile de anul trecut, de această dată numărul cazurilor a crescut. În ultimele trei zile, ambulanța a mai fost chemată la alte circa 300 de situații. Medicii recomandă să nu facem exces de mâncare ori băutură în această perioadă ca să nu ajungem în spital. „Aceste solicitări pe stări de ebrietate, colici abdominale, raportat la anul trecut, sunt mai multe. Din 27 decembrie până în 30 decembrie, am avut 273 de solicitări. Sfaturile noastre ar fi să fie mai cumpătați oamenii de sărbători, să nu facă exces de alcool sau mâncăruri grase”, a mai adăugat Mitroi.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: