Peste o mie de absolvenţi, în evidenţa AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a înregistrat până la această oră peste 1.000 de absolvenţi de studii superioare şi medii care se află în cătarea unui loc de muncă. Reprezentanţii AJOFM estimează că numărul acestora va fi dublu faţă de anul trecut când s-au înregistrat doar 1.000. Vestea bună este că în luna septembrie, va fi organizată o bursă a locurilor de muncă la nivel naţional special pentru absolvenţi.

Numărul celor care ies de pe băncile facultăţilor sau liceelor şi nu reuşesc să intre pe piaţa muncii a crescut îngrijorător în Gorj. Până acum peste 1.000 de astfel de tineri sunt în evidenţa AJOFM. Dacă timp de 60 de zile nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă, din toamnă şi ei vor îngroşa rândurile şomerilor. ”Avem peste 1.000 de absolvenţi de şcoli profesionale, facultate, liceu sau postliceală, promoţia 2011, care s-au înregistrat în baza noastră de date. Anul acesta numărul acestora va fi dublu faţă de anul trecut având în vedere că nu s-au terminat cele 60 de zile în care se mai pot înscrie”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Primă de 500 de lei

În cazul în care îşi găsesc loc de muncă în cele 60 de zile, tinerii absolvenţi vor primi o primă de 500 de lei cu obligaţia să muncească cel puţin un an. şi angajatorul este răsplătit la rândul lui. ”Dacă în intervalul acesta de 60 de zile îşi găsesc un loc de muncă atunci vor primi atât el cât şi angajatorul o primă în valoare de 500 de lei cu obligaţia să muncească cel puţin un an”, a declarat Ana Maria Niculescu.

ŞOMAJ

În cazul în care nu reuşesc să se angajeze, tinerii absolvenţi vor fi încadraţi după cele 60 de zile în categoria şomerilor indemnizaţi şi vor primi 50% din indicele de referinţă, respectiv 250 de lei timp de şase luni.

BURSĂ

Vestea bună este că după 20 septembrie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza o bursă a locurilor de muncă la nivel naţional special pentru absolvenţii promoţiei 2011.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: