Peste o mie de gorjeni cu popriri pe pensie

Tot mai mulţi pensionari din Gorj rămân fără o treime din pensie din cauza datoriilor acumulate. Peste 1100 de gorjeni au popriri pe pensii pentru că nu şi-au achitat creditele şi dobânzile restante, impozitele şi taxele, dar nici întreţinerea nu şi-au mai putut-o plăti.

De la o lună la alta numărul pensionarilor gorjeni care înregistrează datorii creşte. În această perioadă, Casa Judeţeană de Pensii Gorj a recurs la reţinerea unei treimi din pensie la peste 1150 de persoane. „Sunt foarte mulţi pensionari care nu mai reuşesc să facă faţă cheltuielilor şi au acumulat datorii foarte mari. Noi, în calitate de terţ poprit, avem obligaţia să reţinem o treime din pensie celor care au datorii de achitat”, declară Maria Udroiu, director adjunct CJP Gorj.

Cele mai multe datorii pe care le au pensionarii sunt credite şi dobânzi restante, impozite şi taxe, amenzi, datorii la asociaţiile de proprietari, dar şi cheltuieli de judecată în urma hotărârilor judecătoreşti.  Suma lunară a viramentelor efectuate în contul acestor popriri este de peste 140.000 de lei.

Măsura popririi pensiilor a fost luată după ce pensionarii s-au împrumuta la diferiţi debitori pentru a avea cu ce trăi, şi nu şi-au mai putut achita datoriile.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: