Peste o mie de gorjeni, diagnosticați cu alergii

Cabinetul de Alergologie din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a avut, la  consultație, în perioafa  1 ianuarie - 31 august 2022un număr de 1.100 de pacienți.

Într-un material informativ realizat de Simona Coleașă, medic alergolog-Cabinet Alergologie, și postat pe pagina de socializare a spitalului, aceasta declară că alergiile afectează una din patru persoane. Tendința este de creștere a incidenței acestor cazuri și acest lucru se reflectă și în numărul tot mai mare de pacienți.

”Alergiile afectează una din patru persoane și tendința este de creștere a incidenței lor. Se preconizează că, până în 2050, jumătate din întreaga populație a Europei va fi afectată de boli alergice.
Nu puține sunt cazurile în care pacienții cu suferințe alergice prezintă tulburări de genul depresiei și anxietății; au aceste manifestări din cauza afecțiunii lor și au tendința de a se izola, consideră că devin împovărători pentru familie și chiar pentru prieteni”, explică medicul.

”Consultaţia alergologică este o consultație care necesită mai mult timp, este mai lungă decât în alte boli, puteți să vă gândiți la ea ca la o anchetă investigațională, întotdeauna lăsând timp pacientului pentru investigații, uneori costisitoare care prelungesc găsirea unor soluții (unii pacienți neavând resursele necesare pentru o serie de investigații nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate), fapt care îngreunează și mai mult și prelungesc punerea diagnosticului de certitudine”, mai transmit medicii spitalului județean

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: