Peste o mie de târgujieni au cerut ajutor de încălzire

Direcţia Publică de Asistenţă Socială Târgu-Jiu este luată cu asalt de târgujieni care au nevoie de ajutor de încălzire. Înscrierile au început pe 1 septembrie şi au fost depuse deja circa 1000 de dosare. Beneficiarii vor primi un ajutor de 54 de lei. Nevoiaşii pot depune dosare până pe data de 15 septembrie.

Numărul târgujienilor care vor avea nevoie de ajutorul autorităţilor în această iarnă a crescut. Dacă anul trecut numărul târgujienilor care au beneficiat de ajutorul de încălzire pe lemne a fost de aproximativ 2.000, înscrierile de până acum arată că numărul beneficiarilor va creşte.

Autorităţile se aşteaptă ca numărul cererilor să crească. „Noi ne aşteptăm ca numărul celor care ne solicită ajutorul anul acesta să fie cu mult mai mare. Dacă până la această dată deja avem înregistrate 1.027 de cereri, iar anul trecut am avut în jur de 2.000 de cereri pentru tot sezonul rece, ne gândim că vor fi mai multe solicitări. Poate şi datorită situaţiei şi crizei financiare vor fi mult mai mulţi oameni care ne vor solicita ajutorul bănesc”,  a declarat Alina Truşcă, şefa Serviciului de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Punctul de colectare a cererilor este situat în incinta Clubului Vârstei a Treia din strada Olteniţei. La completarea formularelor, cei care solicită acest ajutor sunt obligaţi să anexeze copiile după actele de identitate ale lor şi ale membrilor familiei, precum şi documentele care atestă veniturile realizate. Ajutorul bănesc se acordă familiilor sau persoanelor al căror venit net pe membru de familie este de până la 615 lei, iar valoarea maximă a ajutorului acordat nu depăşeşte suma de 54 de lei pe lună, în funcţie de venit.

Cererile solicitanţilor care folosesc încălzirea pe lemne se pot depune până la jumătatea acestei luni, iar cei care folosesc încălzirea pe gaz vor depune cererile începând cu data de 25 septembrie.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: