Peste o sută de mii de puieți, plantați în pădurile din Gorj

Ocoalele silvice își propun să planteze, până la jumătatea lunii aprilie, peste o sută de mii de puieți în mai multe zone din județul Gorj. Se vor planta diverse specii de puieți. De la plop, gorun, salcâm până la molid și brad. Cei mai mulți provin din pepinierele Direcției Silvice Gorj.

“În cadrul campaniei de împăduriri de primăvară ne propunem să realizăm următoarele cantități de lucrări silvice: 56 hectare – regenerări naturale, 5 hectare -regenerări artificiale, 22 hectare - completari curente în regenerări artificiale si 22 hectare - refacerea plantatiilor afectate de factorii daunatori”, se arată într-un raport al Direcției Silvice Gorj.

Cele mai mari suprafețe regenerate natural se regăsesc în zonele de deal și munte, pe raza ocoalelor silvice din Runcu, unde sunt 23 de hectare, Târgu Jiu,  și Tismana, cu câte 13 hectare fiecare.

Pentru realizarea programului de împăduriri din primăvara anului 2022 se vor folosi peste 130 000 puieti din diverse specii pornind de la plop euramerican, plop alb, stejar, gorun, cer, salcâm, paltin, molid și brad. Puieții utilizati se asigură în proporâie de 90% din producția realizată în pepinierele proprii ale Directiei Silvice Gorj. 

Vizualizări: 2,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: