Campanie împotriva incendiilor de vegetație. Ce spun oamenii de la sate!

Odată cu venirea primăverii, oamenii de la sate au început curățenia, iar majoritatea preferă să dea foc vegetației uscate. Cei mai mulți nu își dau însă seama că pericolul este unul uriaș, focul se poate extinde imediat și se pot produce incendii de proporții. Astfel, pentru a-i conștientiza cumva pe oameni, autoritățile din Gorj au desfășurat și o campanie de informare.

O primă localitate vizitată de reprezentanții ISU Gorj a fost Dănești. Acolo oamenii au primit materiale informative cu privire la pericol și avertizați că nu trebuie să mai incendieze terenurile pline cu vegetație uscată.

”Este o amplă campanie pe care am demarat-o, având în vedere numărul foarte mare al incendiilor de vegetație. Este un fenomen care nu poate fi stopat, oamenii cred că așa ar fi normal să se întâmple. Arderile de vegetație uscată se sancționează de lege, dar noi vrem să-i facem pe oameni să conștientizeze riscurile”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Oamenii par că înțeleg și promit în fața autorităților că nu vor mai da foc la miriște. ”Mai sunt oameni care mai dau foc, poate cei care nu gândesc. Nu o să mai dăm foc la vegetația uscată. Se mai întâmplă să ia foc și să fie incendii (...) Această campanie mi se pare foarte interesantă(...) Sunt multe incendii,  iar amenzile trebuie să ne sperie. Să fie mai atenți oamenii atunci când aprind focul”, au spus câțiva gorjeni.

Cei care sunt prinși pe picior greșit riscă amenzi între 3000 și 6000 de lei pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice pot fi sancționate cu amenzi de până la 30.000 de lei.

Vizualizări: 1,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: