Peştera Polovragi, administrată în continuare de Muzeul Judeţean

Custozii ariilor protejate şi-au manifestat intenţia de a colabora cu foştii administratori. Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” a primit undă verde de la SC Buterfly Effect pentru a administra în continuare Peştera Polovragi.

Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului a reunit custozii ariilor protejate din Gorj. La întâlnirea care a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână au participat administratorii firmei Guard Forest (Vâlcea) căreia i s-a atribuit Parcul Parâng, reprezentanţii Camerei de Comerţ Româno-Japoneze care administrează Nordul Gorjului de Vest, adică 87 000 de hectare în zona Padeş- Peştişani- Runcu- Stăneşti- Tismana- Turcineşti-Bumbeşti Jiu-Schela, administratorii societăţii Buterfly Effect din Craiova, custozii Peşterilor Polovragi şi Muierilor. La discuţii au participat şi reprezentanţii Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” împreună cu partenerii săi, Focul Viu din Bucureşti. Actualii custozii ai ariilor protejate şi-au prezentat intenţiile privind derularea unor proiecte europene, conservarea biodiversităţii, protejarea mediului şi promovarea turismului. „Niciunul dintre actualii custozi nu au arătat nici un fel de reticenţe în a colabora cu noi. Deocamdată şi-au făcut cunoscute intenţiile, îşi caută câte un sediu în Gorj şi încearcă să-şi contureze echipele cu care vor lucra în judeţ. Aşteptăm planul de management şi urmează să încheiem parteneriate de colaborare în perioada imediat următoare”, a declarat Radu Socolovski, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Au încheiat parteneriate...verbal

Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, fostul custode al Peşterii Polovragi, a primit undă verde în administrarea obiectivului turistic de la noii custozi. „Reprezentanţii firmei Buterfly Effect ne-au prezentat atât pe noi cât şi Focul Viu ca fiind partenerii lor. De asemenea, ne-au spus că putem să ne continuăm activitatea ca până acum. Le-am prezentat atât situaţia pe anul trecut privind investiţiile şi numărul vizitatorilor cât şi un studiu ştiinţific asupra evoluţiei coloniei de lilieci. Deocamdată am încheiat un protocol de colaborare doar verbal, urmând să-l perfectăm în perioada următoare”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”. În prezent, Peştera Polovragi este deschisă doar în week-end, urmând ca de la 1 mai să fie deschisă permanent. Anul trecut peste 22.000 de vizitatori au trecut pragul peşterii.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: