Petiţii împotriva demiterii unor directori din învăţământ

Schimbările de directori provoacă nemulţumiri în rândul cadrelor didactice din învăţământul gorjean. Este vorba despre cei de la Grupul Şcolar Mătăsari, unde Dumitru Dădălău îi va lua locul lui Ion Săceanu, şi despre cei de la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, unde nou director va fi Mihai Daviţoiu. Surse de încredere spun că, pentru a-şi păstra directorul, cadrele didactice de la Mătăsari au mers cu petiţii la conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la conducerea PDL Gorj. Nici cei de la Şcoala Nr. 2 nu sunt prea entuziasmaţi de noul director, un profesor în prag de pensionare.

Profesorii de la Grupul Şcolar Mătăsari au depus petiţii la IŞJ Gorj şi la conducerea PDL Gorj pentru a-l păstra în funcţie pe Ion Săceanu. Nimeni nu vrea să spună nimic despre acest lucru deoarece condiţia ca solicitările lor să fie analizate este ca scandalul să nu izbucnească în presă.

Nici cei de la Şcoala „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu nu sunt entuziasmaţi de cel care va fi noul lor director, respectiv profesorul de limba română Mihai Daviţoiu de la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Nu ar fi nicio problemă dacă respectivul profesor nu ar mai avea decât un an până la pensie. Surse din şcoală spun că profesorii de aici nu sunt mulţumiţi că un profesor în prag de pensionare este detaşat pentru a avea grijă de şcoala respectivă. Un alt director luat în vizor este Aurelia Savu de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, care ar fi înlocuită cu profesorul Mitel Pasăre, prieten cu naistul Gheorghe Zamfir.

Liderii de sindicat, supăraţi pe conducerea ISJ Gorj

Supăraţi sunt şi liderii de sindicat, care nu au fost invitaţi la Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, aşa cum cere legea. „Am aflat că luni va fi un consiliu de administraţie, care nu era stabilit. M-am interesat de mai multe ori în cursul zilei despre ora la care trebuia să se ţină consiliul, am ţinut legătura şi cu domnul Huică, preşedintele de la Uniunea Sindicatului Liber din Învăţământ (USLI), filiala Gorj şi nici dânsul nu ştia nimic. Aşa că împreună cu USLI, datorită lipsei de dialog, ne-am retras reprezentanţii de la şedinţele publice de repartizare a posturilor în învăţământ şi am anunţat Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Gorj.

Tot aceasta mai subliniază că prezenţa la consiliile de administraţie ale reprezentanţilor sindicatului sunt obligatorii. „Prezenţa reprezentanţilor sindicatelor are titlul de observator, noi neavând drept de vot, ci doar de a ne spune părerea separat”, menţionează Ponta.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: