Petre Daea susține pensiile speciale: Meseria de parlamentar nu este ușoară

Pensiile speciale sunt și acum râvnite de mai mulți foști parlamentari din România. Nici cei din Gorj nu fac excepție. Aici, câțiva foști parlamentari au dat deja statul în judecată pentru a-și recupera pensiile, bani care nu sunt deloc puțin.

Fost ministrul al Agriculturii, Petre Daea a afirmat faptul că parlamentarii trebuie să primească pensie pensie specială, tocmai pentru faptul că meseria nu este una ușoară.

”Nu pot să mă ascund de un răspuns. Am fost unul dintre inițiatori. Eu știu foarte bine ceea ce înseamnă Parlamentul României. Este instituția pivot a democrației. În momentul în care am dat această lege ne-am gândit la mai multe lucruri. Meseria de parlamentar este una statornică și vreau să fie îmbrățișată de tineri. Să fii parlamentar nu este ușor, ai o serie întreagă de responsabilități. Mai este și prestigiul unui parlamentar și poziția sa în viața politică pentru a deveni util societății. Indemnizația nu este echivalentă cu salariul”, a spus Petre Daea, prezent la Târgu Jiu.

Fostul ministru are o pensie de puțin peste 2.300 de lei, afirmând că este insuficient.

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: