Petreceri în casele a zeci de mii de gorjeni

Aproximativ 48.000 de gorjeni şi-au sărbătorit ieri onomastica. În timp ce unii au chefuit acasă, alături de familie, alţii s-au ospătat pe la serbările câmpeneşti organizate cu prilejul Sfintei Marii, mai multe localităţi din Gorj având hramurile satelor. Printre sărbătoriţi se află şi câţiva primari, aceştia petrecând în sânul familiilor.

Sărbătoarea Sfintei Marii a avut o semnificaţie dublă pentru zeci de mii de gorjeni care şi-au sărbătorit onomastica. Datele statistice arată că la nivelul judeţului Gorj peste 48 de mii de persoane şi-au sărbătorit onomastica. „În evidenţele Direcţiei Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Gorj sunt înregistrate 40.000 de femei care poartă prenumele Maria şi derivate de la acest prenume, precum: Mariana, Marinela, Mioara, Mărioara, Ana-Maria şi Măriuca. De asemenea, avem şi circa 8.000 de bărbaţi care se numesc Marian, Marin sau Marinică”, a declarat Doinel Popescu, şeful Direcţiei Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Gorj.

În Gorj, există şi persoane care au prenume interpretabile. „În evidenţele noastre avem şi persoane care poartă prenume interpretabile, cum ar fi „Mario”, aniversarea acestora rămânând la latitudinea familiei. Fiecare părinte decide cum să-şi boteze copilul şi îl sărbătoreşte cum crede de cuviinţă”, a mai precizat Doinel Popescu. 

Primarii au sărbătorit în familie

Edilii care şi-au sărbătorit ieri onomastica au petrecut fie în familie, fie în mijlocul cetăţenilor, acolo unde au fost organizate serbări câmpeneşti. Şi pentru că de Sfânta Marie bugetarii au fost liberi, primarii şi-au sărbătorit onomastica alături de angajaţi în urmă cu câteva zile. Printre sărbătoriţi s-a numărat şi Maria Vasilescu, primăriţa comunei Ţânţăreni. „De ziua mea am venit la primărie pentru că am avut de oficiat o cununie civilă, după care am sărbătorit acasă împreună cu familia, surorile şi nepoţii mei. În aceea zi sfântă nu mi-am dorit nimic decât sănătate, mai ales pentru soţul meu care este bolnav”, a spus Maria Vasilescu.

Şi primarul de la Samarineşti şi-a sărbătorit onomastica în mijlocul familiei. „Ziua numelui mi-am sărbătorit-o la Băleşti, la mama mea pe care o cheamă Mărioara. Întrucât şi pe fiica mea o cheamă Ana-Maria, am sărbătorit cu toţii în familie”, a declarat Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti.

Bucurie mare a fost şi în casa primarului de la Ioneşti, care de doar o săptămână este şi bunic. „Mi-am sărbătorit onomastica în familie, mai ales că acum avem un nou membru. Asta pentru că în urmă cu o săptămână am devenit bunic şi mi-am dorit să stau mai mult timp în preajma nepoţelului meu”, a declarat Marian Tătaru, primarul de la Ioneşti.

Prin primarii sărbătoriţi ieri s-au mai aflat: Maria Dumitraşcu, primăriţa comunei Berleşti, Marian Slivilescu, primarul de la Tismana, şi Marian Rotaru edilul comunei Leleşti, cu toţii sărbătorindu-şi onomastica, alături de cei dragi.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: