Petrescu: Am adus UEF Motru pe profit

Fostul senator Ilie Petrescu a declarat ieri că unitatea pe care o conduce a ieşit pe profit anul trecut chiar dacă a preluat-o cu datorii de peste trei miliarde. Liderul conservator conduce încă Unitatea de Explorare şi Forare Motru, mandatul său expirând la începutul lunii martie. El i-a luat locul acum un an liberalului Ion Cojocaru, care, între timp, a intrat în concediu medical şi a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus pe funcţie, hotărârea nefiind definitivă. Petrescu afirmă că, în cazul în care nu va mai fi director, va putea să plece cu fruntea sus din unitate, întrucât, de la pierderi de 360.000 de lei aceasta are acum profit de zeci de mii de lei.

"Am luat unitatea cu pierderi de trei miliarde şi jumătate de lei vechi şi am adus-o pe profit într-un an de zile. Avem contracte şi în Mehedinţi şi Dolj, vrem să ne cumpărăm utilaje noi, moderne, cu care să putem să ne realizăm lucrările. Angajaţii noştri şi-au primit salariile la timp şi am dat facilităţi ca la SNL Oltenia şi am căutat ca aceşti oameni să beneficieze de toate drepturile. Mandatul meu expiră pe 3 martie, iar dacă dl Burlan şi conducerea SNLO nu mai îmi dau mandat eu pot să le mulţumesc pentru activitatea depusă cu oamenii de la UEF şi să-i mulţumesc lui Burlan că a avut încredere în mine", spunea ieri Petrescu.

„Cojocaru e un om bolnav“

În privinţa posibilei sale înlocuiri cu Cojocaru, în baza deciziei instanţei judecătoreşti, fostul senator şi actual director afirmă că hotărârea nu este definitivă. Petrescu spune că nu înţelege cum împarte justiţia dreptatea atâta timp cât predecesorul său a fost zburat din funcţie pentru că îngropase unitatea în datorii. "El e un om bolnav, are 160 de zile de concediu medical, pe care şi le-a petrecut la restaurantul pe care îl are în Motru. Ce dreptate face justiţia aici pentru că aici nu e vorba de funcţionari publici, ci de un om care a adus unitatea la datorii de trei miliarde şi jumătate de lei. Eu am adus-o pe profit, dar el e repus pe funcţie, dacă asta e justiţie, aşa să fie. El e un om bolnav şi un om bolnav nu poate să conducă unitatea pentru că se vede unde o adusese acum un an", spune Petrescu. Deocamdată decizia instanţei de judecată nu a ajuns şi la şefii de la SNLO pentru ca directorul general să fie pus în postura de a-l schimba sau nu pe Petrescu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: