Picătura de cultură – Elvis Presley

Pe data de 8 ianuarie 1935 s-a născut celebrul cântăreţ şi actor american, Elvis Aaron Presley, cunoscut frecvent ca Regele Rock 'n' Roll-ului, cu toate că a obţinut 3 premii Gramy pentru Gospel. În oraşul natal Tupelo, Elvis are şi primele contacte cu muzica. De mic a cântat în corul bisericii împreună cu familia, muzica şi predicile înrădăcinându-se adânc în modul de a gândi al muzicianului.

Prima apariţie pe scenă are loc la vârsta de doar 10 ani, când cântă Old Shep în cadrul unui concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show, câştigând premiul al doilea. La această vârstă, primeşte în dar şi prima chitară, părinţii neputându-şi permite bicicleta mult dorită de fiu. În 1953 înregistrează primul demo la Memphis Recording Service contra sumei de patru dolari. În anul 1956 apare şi primul album intitulat Elvis Presley are a ajuns foarte repede pe prima poziţie în Billboard 200.

Pe 1mai 1967 Elvis se căsătoreşte cu Priscilla Beaulieu în Las Vegas, iar pe 1 februarie 1968 se naşte Lisa Marie Presley, singurul lor copil. Începând cu anul 1973 viaţa lui Elvis este extrem de tumultoasă, stresul turneelor şi lipsa de odihnei făcându-l pe acesta să ia diverse pastile energizante şi tot felul de alte droguri. Pe 16 august 1977, întors la Graceland, Elvis pregăteşte ultimele detalii în legătură cu spectacolul ce avea să-l susţină în Portland a doua zi şi apoi se retrage pentru a se odihni. Este găsit mort a doua zi dimineaţă în urma unui  infarct miocardic. Vestea se răspândeşte cu rapiditate, întreaga lume fiind în stare de şoc.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: