Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Pictorul care face voluntariat la spitalul din Târgu Jiu

Surpriză pentru copiii care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Să mai uite de boală și de injecții, un pictor din municipiu s-a oferit să picteze pereții saloanelor și holul Secției Pediatrie. Desenează de câteva luni, dar proiectul încă nu a ajuns la final. Florin Gheorghiu își împarte timpul între familie, orele de la școala unde predă desen și spital.

De câteva luni, holurile din Secția Pediatrie și pereții saloanelor au prins viață. Personaje din basme ori din lumea Disney au apărut pe toți pereții albi din secție. Florin Gheorghiu a început proiectul alături de soția sa, tot artist plastic. Fac totul fără să ceară nimic în schimb. Le este de ajuns când văd copiii zâmbind și descoperind curioși lumea poveștilor din spital.

Florin merge la spital aproape zilnic, de fiecare dată când prinde puțin timp liber. „Acest proiect vine la inițiativa domnului Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, și a domnului Cristian Toader Pasti. Este un proiect dedicat copiilor care vor veni aici la tratament. Proiectul a început în vară, s-a lucrat inițial o lună, apoi a venit vacanța și, fiindcă este vorba de un proiect de voluntariat în care sunt implicat atât eu, cât și familia mea, care m-a susținut în acest proiect, am venit să fac aceste desene în timpul liber și de fiecare dată când am avut inspirație și motivație să vin să pictez anumite personaje. În weekend, înainte să merg la ore, vin aici la gardă, este garda cu pacienții mei de pe pereți. Mi-am sacrificat timpul cu copiii mei, dar ei au înțeles și le dedic și lor aceste desene pentru că și ei sunt copii și ei m-au inspirat și m-au consiliat. Și Ana Maria și Matei, copiii mei, au venit cu idei”, a declarat pictorul Florin Gheorghiu.

Cel mai mult îl bucură copiii care uită pentru câteva momente că sunt în spital și chiar vor să dea o mână de ajutor și să picteze și ei. „Copiii sunt fericiți, discută în jurul acestor desene. Mulți au admirat, câțiva copii au fost mai curajoși, mi-au cerut pensule, au spus că vor să picteze și ei. Au desenat și ei în saloane”, a mai mărturisit pictorul.

Secția Pediatrie a spitalului a fost reabilitată total anul trecut. S-a schimbat tot mobilierul și a fost adus unul nou. Medicii au în plan să aducă și o mică bibliotecă în secție. „Secția a suferit o modernizare radicală. Pe lângă geamuri, uși, am montat linoleum antibacterian, a fost schimbat mobilierul, paturile, noptierele, pătuțurile. Am încercat să însuflețim atmosfera din secție. Copiii sunt foarte încântați de ceea ce văd. Am adus și televizoare în saloane. Încercăm să facem și un mic colț de bibliotecă. Am vorbit cu o domnișoară care a promis că se va ocupa de mobilier și de dotarea cu cărți”, a explicat Natalia Ișfan, șefa Secției Pediatrie.

Galerie foto
Vizualizări: 5,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: