Pierd funcțiile de conducere pentru că nu s-au înscris în Corpul Experților

Directorii și inspectorii școlari din Gorj care nu s-au înscris în Corpul Național de Experți în Management Educațional nu vor mai avea funcții de conducere. La nivelul județului sunt zeci de astfel de situații, respectivii directori neîndeplinind condițiile cerute. Pe lista afișată de Ministerul Educației cu cei care doresc să facă parte din această formațiune cu rol de conducere și control se regăsesc inspectorul școlar general, Justin Paralescu, inspectorul adjunct Gheorghe Mitescu, precum și inspectorii de specialitate și directori de la unități din județ.

Peste 370 de cadre didactice din județul Gorj s-au înscris pentru a face parte din Corpul Național de Experți în Managementul Educației. Pe lista făcută publică de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului  se regăsesc inspectori școlari, directori de școli și profesori. Printre aceștia se numără directorii Remus Băluțeanu de la Școala Generală ”Gheorghe Tătărăscu”, Gheorghe Benegui de la Liceul Teoretic, Gabriel Birău din Cărbunești, Ion Botanciu de la Colegiul Tehnic Nr 2, Petre Ciungu de la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” sau inspectorii Justin Paralescu, Gheorghe Mitescu, Ioan Todea, Doina Marica. Directorul Valeriu Drulă de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru, care se regăsește pe această listă, spune că după ce se va constitui această structură, de aici se vor recruta cadrele didactice ce vor conduce unitățile de învățământ și care vor avea atribuții de control. ”Urmează să depunem dosarele la Inspectoratul Școlar Județean. Trebuie să obținem un punctaj de 70 de puncte pentru a accede în acest corp, iar dacă punctajul este sub 70 de puncte nu vom putea candida pentru ocuparea unei funcții de îndrumare și control”, spune Valeriu Drulă. Din numărul total al candidaților care și-au depus candidatura vor fi selectați doar 250. Pentru aceștia se va vor organiza concursuri pentru ocuparea funcțiilor pe patru ani.

Pierd funcțiile

Mai sunt și directori de școli care nu și-au depus dosarele pentru a accede în acest corp pentru că nu îndeplineau condițiile necesare, iar din această cauză nu vor mai avea funcții de conducere. La nivelul județului Gorj mai mult de jumătate dintre directorii unităților de învățământ ocupă funcțiile cu delegație, nu cu concurs. Același lucru se întâmplă și în cazul inspectorilor școlari, care trebuie să dea concurs în acest an școlar. Directoarea de la Școala Generală din Bâlta, Liliana Andreescu nu s-a înscris în această competiție, ceea ce înseamnă că își va pierde funcția de director. Aceasta spune că ocupă postul cu delegație și nu a dorit să își depună dosarul. ”Sunt și profesori care aveau cursuri de management. Nu m-a mai interesat. Oricum este ceva de perspectivă”, spune aceasta.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: