Piețarii pierd teren în fața producătorilor care livrează la domiciliu

Tot mai mulți târgujieni renunță treptat la a mai merge în piețele din municipiu pentru a cumpăra legume și fructe. Cumpărătorii au luat această decizie, nemulțumiți fiind de faptul că o mare parte din produsele de aici sunt luate din import sau de la diferiți agenți economici, iar producătorii sunt din ce în ce mai puțini. În plus, de cele mai multe ori, calitatea produselor nu este una tocmai bună.

În acest context câștigă teren producătorii care au legume și fructe bio și le livrează la ușa clientului.

”Am renunțat de mult la a mai merge în piețe din Târgu-Jiu. Majoritatea celor care vând la tarabe nu sunt producători. Cumpără marfa en-gross, chiar și din supermarketu-uri și o vând în piață. Pun în față produsele bună, iar în spate au calitate mai proastă și bine înțeles că nu putem alege. Puțini sunt producători, care vin în piață cu produsele lor din grădină. În plus de asta stau toată ziua pe mese, multe se pălesc și de aceea nu mai merge în piață. Am găsit un producător de lângă Târgu-Jiu și face piața să zic așa on-line. Știm ce are în grădină, sunăm, comandăm ce vrem și ne livrează legumele și fructele la ușă. Calitatea este excepțională, iar prețul este foarte bun. În plus de asta câștigăm și timp”, povestește Elena Lupu.

De exemplu, un producător din comuna Turcinești practică livrarea la ușă a produselor din propria gospodăria. ”Mâine livrăm! Așteptăm comenzile voastre! Lădița cu legume , cutie reutilizabilă sau în cutia proprie a clientului. Adăugați ce legume doriți în ea, iar noi livrăm la ușa dumneavoastră! Avem : dovleac copt cu miere și nucă, cartofi, praz,ardei gras, ardei capia galben, fasole verde, ardei mov, ardei iute, vinete negre și albe, vinete coapte la pungă de un kilogram, ardei tocat pentru iarnă la pungă de 1 kilogram, bulion, zarzavat,, suc de roșii, roșii crețe, galbene și roz, sfeclă roși, dovlecei galbeni, zucchini, castraveți, ceapă albă și roșie, buchet de arome românești :mărar, leuștean, pătrunjel, tarhon, busuioc verde și mov. Din cămară avem, dulceață de prune, gutui, măceșe, zacuscă de ciuperci și vinete, ardei cu fasole, ardei tocat cu ceapă iute, ardei simplu întreg iute și fasole cu ardei iute”, se arată pe pagina Bio Turcinești.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: