Pîrvulescu (FNME): Vor pleca 2.600 de oameni din complex

Complexul Energetic Oltenia va rămâne fără 2.600 de oameni, la 31 decembrie 2022. „Sunt extraordinar de mulți!”, susține Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie. Afirmația vine în contextul în care criza de energie se adâncește, însă, în același timp, compania energetică din Gorj trebuie să respecte planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană.

Printre cei care vor părăsi compania, la finalul acestui an, se numără cei 600 de angajați ce au contracte de muncă doar până la 31 decembrie 2022, cei circa 400 de salariați de la Termocentrala Craiova II, care va fi externalizată din luna iulie. Restul sunt mineri și energeticieni care vor ieși din câmpul muncii până la anul.

În prezent, compania numără peste 11 mii de salariați.

“Brusc, numărul de personal scade la 8.900, cu peste 2.600 de persoane. Întrebarea e cum se va desfășura activitatea CEO în contextul acesta geo-politic, în care vor rămâne în piața de energie în Europa, inclusiv la noi, cu personalul acela plecat? Vor pleca 2.600 de oameni! Ascultați-mă! Sunt extraordinar de mulți! De la 11.600, se va ajune la 8.900 conform bugetului aprobat de Guvern”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME, într-o emisiune la Tele3.

România trebuie, pe de o parte, să reducă din dependența de gazul rusesc și, pe de altă parte, să respecte planurile aprobate la Bruxelles pentru Complexul Energetic Oltenia. “Când o companie primește ajutor de stat de un miliard de euro, orice abatere poate duce la chestii neplăcute”, a conchis Pîrvulescu.

Vizualizări: 6,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: