Pisc Scrădeanu explică de ce a rămas fără un sindicat

Prim-vicepreședintele Blocului Național Sindical (BNS), Ion Pisc Scrădeanu, a făcut ieri primele declarații cu privire la sindicatul care a cerut dezafilierea de la Federația Energetica și a trecut în tabăra lui Marin Condescu. Acesta a precizat faptul că sindicatul Craiova 2 a fost obligat de lege să facă acest pas și nu pentru că a fost deranjat de cineva. Mai mult, Pisc Scrădeanu, spune că președintele acelei structuri sindicale ar fi părăsit chiar cu regrete federația.

Sindicatul Craiova 2 din cadrul CE Craiova, ce reunea circa 800 de membri, a plecat de nevoie și forțat de lege la Federația Națională Mine Energie. Cel puțin asta susține prim vicepreședintele BNS, Ion Pisc Scrădeanu menţionând că respectiva structură sindicală a trebuit să treacă în barca lui Condescu ca să capete reprezentativitate. ”Președintele de acolo nu a mai avut putere să-și reprezinte salariații așa că singura șansă a fost aceea de a trece în altă barcă. Legea l-a determinat să facă acest pas, nu a plecat pentru că l-a deranjat cineva din contră chiar mi-a transmis că a trebuit să părăsească barca unui prieten ca să poată să reprezinte interesele salariaților”, a declarat Ion Pisc Scrădeanu.

Sindicalistul a vorbit și despre Federația Națională Mine Energie care acum reprezintă în totalitate drepturile salariaților din noul complex energetic. ”Sper, indiferent cine va conduce partea energetică pe linie sindicală, să conducă în aceeași idee Gorjul, să nu piardă puterea energetică, numai așa Gorjul are viitor. FNME nu are 99%, e un procent fantastic, are majoritate și le urez succes”, a spus Ion Pisc Scrădeanu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: