Secretarul comunei Dăneşti, pensionar în urma unei reclamaţii

Aurel Coroboianu, cel care ocupa funcţia de secretar la Dănești, a fost obligat să se pensioneze în urma unei reclamații ajunse la Instituția Prefectului. Acum, primăria caută un nou secretar de comună, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizând pe 22 mai concurs în acest sens. Potrivit primarului Emilian Rusu, funcția este deținută acum de fiul fostului secretar, Cosmin Coroboianu.

Fostul secretar, Aurel Coroboianu, îndeplinise vârsta de pensionare încă din septembrie anul trecut însă a continuat să-şi exercite funcţia de secretar în cadrul primăriei Dăneşti până anul acesta în luna martie. Un consilier i-a pus gând rău fostului secretar aşa că Aurel Coroboianu a trebuit să devină pensionar cu acte în regulă. ”El trebuia să iese la pensie de anul trecut din septembrie dar a zis că vrea să mai vină la serviciu. În martie anul acesta, cineva a făcut o reclamaţie la Instituţia Prefectului că ocupa funcţia deşi îndeplinea condiţiile de pensionare. Reclamaţia a fost semnată de un consilier de la noi dar el nu recunoaşte. Prefectura l-a obligat să se pensioneze şi nu a mai venit la serviciu cu luna martie”, a declarat primarul din Dăneşti, Emilian Rusu.

Fiul său i-a luat locul

Pentru ca funcţia să rămână tot în familie, primarul i-a predat atribuțiile de secretar fiului său, Constantin Coroboianu, până la organizarea concursului. ”Băiatul dânsului i-a luat locul pentru că lucra şi el în primărie. Mai vine și-l mai ajută din când în când. Oricum se va ţine concurs acum pe 22 mai și nu ştiu dacă va participa și băiatul. Din câte ştiu nu s-a înscris nimeni că trebuie să ai vechime doi ani în studii juridice. Nici băiatul nu are dar dacă nu se înscrie nimeni are șanse să ia”, a precizat primarul Emilian Rusu.

Consilier din partea PRM

Și pentru că nu vrea să părăsească scena politică încă, Aurel Coroboianu va candida în vară pentru un mandat de consilier din partea PRM. Acesta a declarat că are șanse foarte mari pentru că a lucrat 27 de ani în primărie și a ajutat foarte multă lume. ”M-am pensionat dar nu vreau să ies așa repede din primărie. O să candidez pentru consilier local din partea PRM. Am lucrat 27 de ani în primărie, lumea mă cunoaște foarte bine dar acum vreau să contribui la dezvoltarea localității și din alt punct de vedere”, a declarat Aurel Coroboianu. Acesta spune că a luat în calcul inclusiv să candideze la primărie însă dat fiind că fiul său deținea deja o funcție în instituție, devenea incompatibil.

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: