Plăcinte din cartofi și cașcaval la tigaie

Plăcinte micuţe şi simplu de realizat rapid, dar şi din ingrediente aflate oricând la îndemână. Sunt bune de consumat ca aperitiv sau o gustare când vă e puţin foame.

Ingrediente

    4-5 cartofi medii

    2 linguri de făină

    2 ouă

    sare și piper

    usturoi (opțional)

    câteva felii de cașcaval

Mod de preparare:

Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare până ce pot fi înțepați cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă rece și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari. Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare şi adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite. Nu puneți prea multă făină dacă vă doriți un aluat ușor moale și lipicios. 

Folosiți o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.  Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.  Dați focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos. Verificați cu ajutorul unei spatule. Înclinați tigaia și lăsați plăcinta să cadă pe farfurie. Folosiți o farfurie suficient de mare și plată.

 În continuare, așezați tigaia deasupra plăcintei și cu o mișcare fermă și rapidă, răsturnați-o înapoi în tigaie. Coaceți până când se rumenește și pe cealaltă parte.

Vizualizări: 3,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: