Sud-africanii au dat ordin de începere a lucrărilor la Mall

Antreprenorii însărcinaţi cu construirea complexului comercial care va cuprinde Mall, McDonald’s şi Carrefour au început lucrările premergătoare construcţiei propriu-zise. Începând de ieri s-a trecut la decopertarea zonei, urmând ca peste două săptămâni să se treacă la turnarea fundaţiei. Utilajele sunt la lucru, iar operaţiunile sunt în desfăşurare.

Cei doi constructori care vor ridica mega-complexul, amplasat în vecinătatea hipermarketului Kaufland, au primit ordin de începere a lucrărilor încă de marţi. Ieri, subcontractorii acestora de pe plan local au întreprins activităţi de decopertare a zonei unde se va întinde construcţia. Conform autorităţilor locale, reprezentantul consultantului, respectiv societatea Optim din Bucureşti, a obţinut toate avizele necesare pentru racordurile la utilităţi. „În urmă cu câteva zile a venit la Târgu Jiu consultantul Fondului de Investiţii care se ocupă de problema acestei investiţii foarte importante, a celor de la NEPI. Acesta a solicitat şi a obţinut certificatele pentru utilităţile din zonă, apă, canal, energie electrică şi gaze. Pe data de 26 a purtat discuţii cu mai multe societăţi din zonă iar astăzi, 27 noiembrie, a început deja amenajarea şi decopertarea terenului pentru următoarele lucrări care se vor organiza. Aşteptăm ca săptămâna viitoare să fie prezent la Târgu Jiu şi directorul de investiţii al Fondului NEPI, care va veni şi va proceda mai departe la tot ce înseamnă organizare de şantier pentru demararea lucrărilor”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Aproape trei miliarde de lei au plătit sud-africanii de la Fondul de Investiţii New Europe Property Investments (NEPI) municipalităţii pentru a obţine autorizaţia de construcţie a complexului. Clădirea a fost proiectată de arhitectul  Flavian Ivancu, administrator al Axa Prospect Piteşti, care va urmări în continuare modul de execuţie a lucrărilor. Arhitectul Ivancu s-a ocupat şi de reconfigurarea hipermarketului Auchan din Piteşti. Partea de dirigenţie este oferită de BTC (Buid Trust Company) din Târgu Jiu, condusă de Florin Groza. Pentru partea de construcţie au fost selectaţi doi antreprenori care vor lucra cu subcontractori din judeţ. Circa 500 de muncitori vor lucra la construirea complexului.

INVESTIŢIE

Conform proiectului, la parterul complexului va fi un Carrefour.De asemenea, în incinta Mall-ului va exista şi un McDonald’s, dar şi 4 săli de cinematograf şi spaţii de joacă pentru copii. Autorităţile locale spun că Mall-ul va asigura aproximativ 1000 de locuri de muncă pentru târgujieni.Există premise ca lucrările la acest complex să fie finalizate în luna august a anului viitor.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: