Plânge de mila bogaților. Vîlceanu vrea plafonarea contribuțiilor la sănătate

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, vrea să-i scutească pe românii cu venituri mari de contribuții la sănătate în același procent cu românii cu venituri mici.

„E incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleaşi servicii”, argumentează ministrul din Gorj, explicând că trebuie analizată cu atenţie situaţia contribuţiei la sănătate.

„De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA. E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate. Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a anunţat Vîlceanu, la profit.ro.

Ministrul demis a fost taxat recent și pentru declarațiile privind eliminarea excepțiilor de taxare acordate angajaților din IT și construcții.

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: