Plângere penală pe numele unei paciente. Motivul!

O pacientă de 18 ani s-a ales cu plângere penală pentru defăimare din partea Spitalului Județean Arad. Asta după ce iubitul ei, un tânăr din Gorj, a dezvăluit pe o rețea de socializare că medicii şi asistentele ar fi rugat-o pe fată să se interneze de COVID, deşi nu avea acest virus.

Tânăra a ajuns la spital cu febră, dureri de cap şi ameţeli. Acolo i s-au recoltat probe de sânge și i s-a spus să stea după rezultate. După ore bune de aşteptare, fata a cerut să meargă acasă. „M-au lăsat acolo și nu mi-au mai spus nimic. Am întrebat dacă pot să plec acasă pe propria răspundere. Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de Covid. Am spus că nu. M-a întrebat: «Sigur nu vrei?» Am spus că nu”, a povestit tânăra.

Iubitul fetei a fost revoltat de situație și a povestit totul pe facebook. Medicii arădeni spun însă că pacienta nu ar fi înţeles ce i s-a transmis. „Nimeni din Urgențe nu spune că cineva are COVID, pentru că nu se pune diagnostic de infecție cu COVID în UPU. După investigațiile efectuate, am concluzionat că pacienta are alt diagnostic, s-ar infirma suspiciunea de infecție COVID, a plecat acasă cu tratament fără niciun altfel de acuze. Cred că este vorba despre o neînțelegere, pacienta nu a înțeles ce i s-a explicat”, a declarat un medic de la UPU Arad.
Tânăra s-a ales însă cu o plângere penală. „Conducerea spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spațiul public aduce prejudicii de imagine Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a anunțat Florina Ionescu, directorul interimar al Spitalului Județean Arad.

Vizualizări: 1,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: