Planta minune care asigură un sol sănătos și alungă dăunătorii!

Muștarul alb este o plantă anuală din familia cruciferelor. Se cultivă din semințe, ca o cultură furajeră și este extrem de util în gospodărie pentru că asigură sănătatea solului.

Mustarul este o plantă care reface solurile sărace petru că  produce rapid materie organică, care este încorporată în sol, după 30-50 de zile de la însămânțare, și îl îmbogățește cu azot și fosfor.

De asemenea, îmbunătățește structura solului și inhibă creșterea buruienilor înainte de însămânțarea culturii principale sau după recoltare.

Substanțele secretate de muștar împiedică creșterea mucegaiului și a bacteriilor, prin urmare, plantarea muștarului după roșii, cartofi și alte legume reduce semnificativ cantitatea de agenți patogeni  și microorganisme putrefactive din sol.

Muștarul vă permite să reduceți rotația culturilor și să readuceți cultura principală la locul ei anterior mai devreme decât datele cerute timp de un an sau doi.

Pe solurile în care se cultivă muștar alb, numărul de viermi și melci este redus drastic iar atunci când este plantat târziu, muștarul cosit rămâne ca mulci și servește ca funcție de reținere a apei.

Muștarul alb cu creștere rapidă este semănat până la mijlocul lunii septembrie și chiar în octombrie-noiembrie, deoarece crește ușor chiar și la temperaturi scăzute. Într-o toamnă caldă prelungită, chiar și muștarul semănat în octombrie are timp să crească 10 cm înălțime.

Vizualizări: 2,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: