Cum să scapi ușor de gărgărițele de fasole!

Dacă ați avut o recoltă bună de fasole dar au invadat-o gărgărițele puteți scăpa destul de ușor de ele cu boia de ardei iute.  Chiar dacă nu detectați o infestare cu gărgărița fasolei ar fi bine să o protejați până când sute de gărgărițe adulți tineri ies din fasole prin găurile de ieșire și încep să se târască pe pereți!

Gărgărițele de fasole intră în casă și  atacă ambalajele de fasole uscată.  Primul pas important în eliminarea gândacilor de fasole este localizarea sursei activității gărgăriței fasolei. În timp ce aspirarea gărgărițelor de fasole de pe pereți și pervazuri funcționează pentru a vă scăpa de acești dăunători, localizarea și îndepărtarea surselor de infestare ar fi următorul pas.

Pentru aceasta puteti folosi un insecticid natural din apă cu boia iute sau un spray de muște dar aplicate doar pe spațiile de depozitare și pereți, nu și pe fasole.

În sacii de fasole puteți pune însă direct un plic de boia de ardei iute pentru că oricum veți spăla fasolea când o folosiți.

Curățarea și igienizarea zonei în care sunt depozitate produsele de fasole uscată ajută la descurajarea gărgărițelor de fasole și a altor dăunători de cămară. În plus, pentru a preveni viitoarele infestări sigilați orice fisuri și găuri din cămară și din casa dvs. în general. Depozitați produsele alimentare uscate în recipiente etanșe de metal, sticlă sau plastic dur.

Verificați ambalajul boabelor pentru suprafețe compromise, cum ar fi rupturi și găuri, mai ales dacă acesta este de hârtie sau carton.

Vizualizări: 2,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: