Usturoiul ajută orhideele să înflorească

Usturoiul este o plantă aromatică dar puțini știu că este folositoare pentru cei care au în casă orhidee, stimulând activ înflorirea luxuriantă a acestor plante. Este suficient să pregătiți soluția specială din trei ingrediente, pentru ca orhideea să vă bucure din nou cu flori extraordinar de frumoase.

Pentru a îngriji corespunzător orhideea este foarte important să cunoașteți că, pentru o înflorire bogată, e nevoie să asigurați planta cu toate condițiile necesare li este necesar să știți că: orhideea se simte bine pe pervaz, dar nu sub razele directe ale soarelui;  orhideea preferă bucătăria, unde umiditatea este mai înaltă; dacă orhideea este îngrijită corespunzător, înflorirea durează până la 3 luni; orhidee poate înflori de câteva ori pe an.

Ingrediente pentru soluţia pentru orhidee:

-1l de apă;

-3 căței de usturoi;

-1 pastilă de acid succinic;

- un  de sticlă sau pahar.

Mod de preparare:

Dizolvați pastila de acid succinic în apă fierbinte. Mărunțiți usturoiul cu cuțitul, apoi îl adăugați în lichidul rece.Transferați amestecul într-un recipient de sticlă și îl lăsați pentru 24 de ore.  Strecurați soluția de usturoi și udați orhideea, folosind metoda imersiei (scufundarea parțială într-un vas cu apă, unde se ține ghiveciul timp de 10-15  minute).

Procedura se efectuează de cel mult o dată pe lună. Soluția o puteți păstra timp de maximum 3 zile.

Vizualizări: 3,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: