Plantează mii de puieți pe un teren predispus alunecărilor

Circa 280 de voluntari, adolescenți și adulți, vor participa duminică, 7 aprilie, la o acțiune de plantare de pomișori pe zona Negomir, județul Gorj.

9.000 de puieți de cer și salcâm vor fi plantați pe o suprafață de 1.8 ha, fiind vorba de un teren neproductiv și cu pericol de alunecare din domeniul primăriei Negomir. ”Voluntariatul nu e un moft, e o necesitate. Într-o lume în care valorile materiale au ajuns să fie mai importante decât toate celelalte, e nevoie și de oameni care să gândescă astfel, mai ales când vine vorba de a sprijini cauza Aurului Verde și de a contribui la împiedicarea alunecărilor de teren dintr-o comunitate a județului tău”, a spus Elena Sîrbu, coordonatorul pe Gorj al acțiunii.

Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută, la cererea voluntarului, prin certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume, sau printr-un certificat de participare acordat de Asociația Team for Next Generation, organizator local. Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, transport cu autocarul/microbuz în limita locurilor disponibile (plecare din zona Hotel Brâncuși, ora 8:30, pentru voluntarii înscriși pe liste), apă, cafea, ceai, sandwich-uri, serviciu de prim ajutor și toalete.

Acțiunea aparține “Plantăm fapte bune în România”, o inițiativă națională de împădurire bazată pe voluntariat. Organizatorii locali sunt Asociația Team for Next Generation Gorj, primăria Negomir și Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj. Direcția Silvică și Inspectoratul Școlar Gorj, Crucea Roșie Română-Filiala Gorj și Profi Rom Food sunt partenerii și sponsorii locali.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: