Planul de restructurare a CE Oltenia, aproape gata!

Federaţii reprezentative la nivel de CE Oltenia s-au întâlnit miercuri, separat, cu administraţia companiei energetice. Discuţiile au fost pe tema rezultatului financiar pe 2015, dar şi legate de planurile conducerii CE Oltenia pentru eficientizarea companiei în viitor, astfel încât să nu se mai regăsească în situaţia în care s-a aflat în ultimii doi ani, adică să înregistreze pierderi uriaşe. Conform sindicaliştilor, administraţia lucrează deja la un plan, ce va fi prezentat Consiliului de Supraveghere (CS) până în data de 15 februarie, după care vor urma consultări cu sindicatele.

Prima federaţie care a fost convocată la discuţii de directorul Laurenţiu Ciobotărică la sediul companiei a fost Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Discuţiile au fost programate pentru o oră, însă au durat două ore. Astfel, liderii Federaţiei Univers, care erau convocaţi pentru ora 14, au fost nevoiţi să aştepte până la ora 17.

Directorul Ciobotărică le-a transmis sindicaliştilor care a fost bilanţul CE Oltenia la finele lui 2015 şi le-a explicat că nu se pune problema ca băncile să nu mai acorde finanţare complexului. Reamintim faptul că directorul Ciobotărică a anunţat o pierdere estimată de 895 de milioane de lei pentru anul 2015. "Ni s-a prezentat în mare ce a prezentat şi presei, dar i-am spus să nu intre în amănunte pentru că noi le cunoaştem. Federaţia aceasta, chiar dacă nu a fost consultată de fostul manager, a avut acces la informaţie şi am avut mereu şi bilanţurile, şi balanţele. Ştiam în ce direcţie mergem. Din păcate toţi s-au luat după Ciurel, inclusiv mulţi politicieni din Gorj. Pentru mine nu e nicio surpriză că s-a scos mizeria de sub preș. Era acolo, și deja se umflase preşul. Dar asta nu însemnă că în viitorul apropiat trebuie să ne speriem de ceea ce propovăduieşte Ciurel. De insolvență sau altceva. Legat de situația aceasta a creditelor la bănci, omul a spus: Băncile sunt mult mai receptive acum, văzând că se prezintă adevărul. A spus că nu este niciun fel de problemă cu băncile atâta timp cât li se spune adevărul ", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele FNME.

Termen scurt

Liderii sindicali din FNME au mai spus că planul de eficientizare de care a vorbit în ultima vreme directorul Laurenţiu Ciobotărică va trebui prezentat în circa două săptămâni supraveghetorilor companiei. Apoi această strategie va fi analizată şi cu sindicatele. "Ne-a spus și că trebuie să prezinte acel plan de eficientizare Consiliului de Supraveghere până în 15 februarie. Vom sta la masă şi vom discuta. E un program inițial, care se poate modifica în funcţie de idei are fiecare. A mai spus că dacă se pune problema restructurărilor se va face în timp, nu cum propovăduiau unii mii de concedieri. Nu ne-a garantat că nu înseamnă neapărat concedieri, pentru că nimeni nu poate să ştie ce e peste 2, 3, 4, 5 luni sau 1- 2 ani. Dar, înainte de a se face ceva, ne va consulta, nu va face ca Ciurel. Ne va consulta, vom analiza împreună situaţiile", a mai spus Dumitru Pârvulescu.

Pârvulescu a precizat că FNME va transmite administraţiei CE Oltenia în următoarea perioadă câteva propuneri pentru redresarea companiei.

INTENŢIE

Directorul Ciobotărică a vorbit zilele trecute în ziarul Bursa despre intenţiile pe care le are: „Be propunem implementarea unui program de restructurare - reorganizare - eficientizare care să crească productivitatea muncii, performanţa individuală şi, implicit, a companiei. Conducerea companiei este convinsă că toţi salariaţii sunt conştienţi de necesitatea unui efort colectiv pentru susţinerea acestor demersuri, în contextul actualelor orientări mondiale privind energia produsă pe baza de cărbune”.

Vizualizări: 6,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: