Contractul pentru fabrica de brichetare, reziliat de CE Oltenia

CE Oltenia a reziliat contractul cu Adumit Company SRL, firma desemnată pentru a realiza fabrica de brichetare a cărbunelui la Cătunele. Administraţia CE Oltenia spune că nu mai era nevoie de această investiţie pentru că în prezent există piaţă de desfacere pentru cărbune. În acelaşi timp, cei din conducerea companiei nu exclud ca în viitor să ducă acest proiect la bun sfârşit.

Firma Adumit Company SRL a primit contractul pentru fabrica de brichetare a cărbunelui în urma unei licitaţii, lucrările de construcţii clădiri industriale fiind în valoare de peste 2.5 milioane de lei, fără TVA. La aceşti bani s-au mai adăugat alte 1.38 de milioane de lei, investiţi de companie pentru achiziţia de linie tehnologică. Fabrica trebuia să devină funcţională încă de acum un an, ţinând cont de declaraţiile fostului manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Despre investiţia aceasta şi despre necesitatea ei a vorbit chiar şi fostul ministru al energiei, Andrei Gerea, într-o vizită efectuată la Târgu Jiu spre finele anului trecut. Lobby pentru implementarea acestui proiect a făcut şi deputatul PSD, Camelia Khraibani, care evită să mai discute pe această temă încă de pe vremea lui Laurenţiu Ciurel.
Acum administraţia CE Oltenia spune că proiectul nu mai este de interes, pentru că nu se mai justifică necesitatea implementării lui. CE Oltenia a anunţat că a reziliat contractul pentru fabrica de brichetare de la Lupoaia. "Contractul a fost reziliat. Rezilierea contractului s-a făcut ca urmare a schimbării priorităţilor investiţionale generate de cererea crescută de cărbune pentru producerea energiei electrice şi termice din cursul anului 2015. Ideea acestui proiect a apărut în 2014, ca urmare a livrărilor reduse de cărbune din acel an", se arată în răspunsul formulat de CE Oltenia, la solicitarea Pandurul.
Pandurul a solicitat şi informaţii legate de sumele folosite de CE Oltenia pentru fabricarea de brichete până în prezent. Reprezentanţii CE Oltenia au evitat să dea un răspuns clar. "Au fost plătite doar taxe pentru autorizaţia de construcţii, certificatul de urbanism. Compania poate beneficia de aceste certificări în continuare. CE Oltenia nu renunţă la ideea acestui proiect", se mai arată în răspunsul CE Oltenia.
Numai pe autorizaţia de construcţie, emisă de primăria Cătunele, CE Oltenia a achitat circa 30.000 lei, conform spuselor primarului comunei, Florinel Ţuilă.

Vizualizări: 2,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: