Planul de restructurare ar putea fi aprobat în martie

Complexul Energetic Oltenia stă cu ochii pe Comisia Europeană, în așteptarea aprobării planului de restructurare trimis încă din luna august. În lipsa acestui plan aprobat, împrumutul de 251 de milioane de euro primit anul trecut de la guvern nu poate fi transformat în ajutor de stat.

Împrumutul a fost primit în martie anul trecut pentru șase luni, timp în care CE Oltenia a trebuit să facă planul de restructurare. L-a făcut, dar aprobarea la Comisia Europeană a durat mai mult decât s-a estimat, astfel că împrumutul a fost prelungit până la 31 decembrie 2020. Pentru că aprobarea tot nu a venit, împrumutul a fost prelungit din nou, până la 31 martie 2021.

O informare în acest sens va fi pe masa acționarilor Complexului Energetic Oltenia în februarie, cu mențiunea că, dacă aprobarea planului de restructurare vine mai devreme, împrumutul devine automat ajutor de stat.

CE Oltenia așteaptă și în această primăvară un ajutor de stat de 241 de milioane de euro, dar și acesta este condiționat de aprobarea planului de restructurare. Compania are nevoie urgent de acest ajutor pentru a achiziționa certificatele de carbon aferente producției de energie de anul trecut, termenul limită fiind 30 aprilie.

Planul de restructurare prevede închiderea unor cariere miniere și a unor grupuri pe cărbune, iar în paralel construirea unor grupuri energetice pe gaze și a unor parcuri fotovoltaice. (M.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 4,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: