Sindicalist CE Oltenia: Trebuie să fie creșteri salariale!

Sindicatele nu au de gând să lase ca situația financiară grea prin care trece Complexul Energetic Oltenia să devină scuza companiei ca să nu crească salariile în acest an. O spune răspicat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, care este aproape sigur că vor fi majorări salariale după negocierile din primăvară și compară această situație cu cea din anii trecuți, când, la fel, compania venea după pierderi mari.

“Dacă plecăm de la premisa economică, ar trebui să spunem: Nu, nu există nicio variantă pentru creșteri! Până în 2026 sunt blocate orice creșteri salariale! Aceeași situație a fost și anul trecut, și acum doi ani, și acum trei ani. A fost la fel de dificilă situația. Au fost pierderi și mai mari până acum. Eu spun că sunt șanse, și aceasta trebuie să fie lupta noastră, a sindicatelor, să luptăm pentru creșterile salariale”, a reacționat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.

Acesta a ținut să precizeze totuși că nu va fi de acord ca salariile să rămână la nivelul actual. „Chiar și președintele Directoratului a spus că sunt premise pentru creșteri salariale și în 2021. Nu trebuie să facem abstracție de munca oamenilor. Nu vreau să mă duc în populism. E ceva de care oamenii trebuie să beneficieze. Trebuie să fie creșteri salariale până la urmă, să fie un anumit echilibru. Sunt sigur că administrația va spune iarăși că e situația grea, că avem plan de restructurare, dar și pentru salariați e o perioadă grea și merită majorări de venituri”, a mai spus Căldărușe, la Impact TV.

Primele negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă pentru angajații companiei vor demara luna viitoare. De trei ani, compania este pe minus. Și în anul 2020, pierderile sunt importante. „Societatea va ajunge la un nivel de 1,1 miliarde de lei pierdere”, a fost estimarea făcută de managerul Daniel Burlan.

Vizualizări: 3,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: