Când ar putea începe negocierile pentru un nou contract de muncă la CE Oltenia

Într-o lună, ar putea demara negocierile în cadrul Complexului Energetic Oltenia pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Deși compania trece printr-o situație financiară dificilă și așteaptă cu sufletul la gură ajutorul de la stat ca să poată supraviețui, sindicaliștii spun că nu vor renunța la o cerință importantă: creșterea salariilor.

În jurul datei de 8 februarie, sindicaliștii estimează că vor demara primele discuții pe marginea noului contract pentru minerii și energeticienii gorjeni. Chiar dacă vremurile nu sunt unele roz, aceștia spun că vor solicita creșteri salariale pentru angajați, mai ales că mulți dintre ei muncesc în condiții grele.

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a explicat că, de aproape patru ani, compania este pe minus, dar această situație nu a afectat încă veniturile salariaților care au primit toate facilitățile prevăzute în contractele de muncă.

 „Și în ultimii ani, chiar dacă în ieșirile unora se spunea că duduia complexul, nu era adevărat. Cifrele au demonstrat, am văzut cu toții că, din punct de vedere economic, situația a fost dificilă din 2017. Totuși, creșteri salariale au existat. Au crescut venituri, facilități. Pe 8 februarie, vor începe negocierile privind partea de salarizare. Nu vom abdica la solicitarea oamenilor în ce privește creșterea salariilor în Complexul Oltenia. Oamenii nu vor pleca acasă că vor fi disponibilizați. Procesul va fi natural. Și pe mine mă nemulțumește, că aș vrea să văd o dezvoltare a județului și pe alte paliere. Ușor, ușor, producătorii de energie pe bază de hidrocarburi vor fi eliminați”, a spus Gabriel Căldărușe, la Impact TV.

Dacă nu vor avea câștig de cauză, sindicalistul avertizează că se va trece inclusiv la proteste. “Dacă lucrurile nu sunt convenabile pentru salariații Complexului Oltenia, o să vedeți reacții foarte dure ale sindicatelor. Nu mă satisface lucrul acesta. Aș vrea ca oamenii să aibă condiții de muncă mai bune, dar aici stăm cel mai rău. Și, bineînțeles, oamenii să aibă o remunerație corespunzătoare muncii depuse”, a mai spus președintele SMEO.

Vizualizări: 2,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: