Planul de rezervă al primarului din Motru pentru parcul industrial

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, este convins că proiectul său privind realizarea unui parc industrial în municipiu poate fi dus la îndeplinire. A identificat terenuri pretabile pentru o astfel de investiție, dar care aparțin CE Oltenia. Edilul spune că în situația în care acționarii companiei energetice nu vor fi de acord să ofere cu titlu gratuit primăriei respectivele suprafețe, primăria va rezolva în alt fel problema asigurării terenului necesar pentru realizarea parcului industrial.

Șeful municipiului Motru a explicat că primăria nu deține în domeniul public și privat terenuri care să se preteze înființării unui parc industrial și că din bugetul local primăria nu își permite să cumpere în acest moment suprafața necesară investiției. Astfel, decizia rămâne la CE Oltenia. "Solicitarea noastră este să ni-l predea cu titlu gratuit acest teren și nu numai terenul, și sediile fostelor mine, care stau nefolosite și intră în paragină dar, în situația în care Fondul Proprietatea se va opune, vom recurge la varianta de rezervă, parteneriat între noi și complex, astfel încât să putem face ceva pentru dezvoltarea orașului", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Terenul ochit de primarul din Motru pentru realizarea investiției se află în vecinătatea uzinei de termoficare a orașului. La un moment dat, CE Oltenia a și solicitat autorităților locale unde desfășoară activitate și unde deține terenuri și clădiri pe care nu le mai foloșește, să spună în concret pe care le doresc să și le asume. Este evident că și compania ar avea de beneficiat din acest troc, asta pentru că nu ar mai trebui să plătească taxele și impozitele aferente imobilelor care oricum nu ar costa mulți bani dacă ar fi vorba să le vândă. Și Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru (UATAA) ar putea face parte din parcul industrial, mai spune primarul Jianu. "Zona BAVA se pretează cel mai bine, îndeplinește condițiile legale pentru înființarea unui parc industrial. Faptul că se învecinează cu zona UATAA, am în vedere includerea și a terenului uzinei în interiorul parcului, în cadru legal, pentru ca acest parc să fie cât mai mare", a explicat primarul din Motru.
O primă discuție pe această temă între autoritățile din Motru și conducerea CE Oltenia va avea loc săptămâna aceasta.

Vizualizări: 3,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: