Provocarea guvernului pentru primari şi viceprimari

Aleşii locali din Gorj au participat luni, alături de colegii lor din ţară, la o amplă discuţie cu premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dâncu. Acesta din urmă le-a cerut primarilor să vină cu o sută de propuneri pentru simplificarea administraţiei publice locale.

Guvernul lucrează la finalizarea strategiei de dezvoltare teritorială a României, prin care se urmărește asigurarea unui echilibru între rural și urban, a declarat premierul Dacian Cioloș, luni, în deschiderea Forumului Administrației Publice Locale. "Suntem în măsură acum să punem pe masa de lucru a dumneavoastră și a dezbaterii această strategie de dezvoltare teritorială integrată, numită și 'România policentrică la orizontul 2035', pe care ne-am dori-o ca și un cadru unitar pentru dezvoltarea teritorială, pe termen lung a României, în așa fel încât să avem această abordare de dezvoltare echilibrată a teritoriului României în care să stimulăm cooperarea intercomunală, să stimulăm cooperarea între centrele urbane sau poliurbane și zonele rurale, să asigurăm legătura atât de comunicații, cât și prin infrastructură a întreg teritoriului țării și să creăm oportunități pe cât posibil echilibrate și egale pentru toate regiunile țării pentru dezvoltarea activității economice", le-a spus premierul Cioloș participanților la Forumul Administrației Publice Locale.
Prim-ministrul a atras atenția că este necesară o abordare integrată și vizionară asupra dezvoltării teritoriale a țării noastre. "Observăm deja acest fenomen că investițiile economice se concentrează din ce în ce mai mult în regiunile care deja sunt dezvoltate și, dacă nu venim cu o abordare integrată și vizionară asupra dezvoltării teritoriale a României, riscăm ca în câțiva ani, chiar dacă la nivel macro vom avea o dezvoltare economică bună, aceasta să fie inechilibrat repartizată între diferitele regiuni ale țării", le-a mai transmis Cioloș celor prezenți la Forumul Administrației Publice Locale.
Vicepremierul Vasile Dîncu i-a îndemnat luni pe participanții la Forumul Administrației Publice Locale să se implice, prin propuneri, într-un proiect de simplificare administrativă, care ar urma să fie lansat în luna septembrie. "Vrem să simplificăm cât mai mult. Am luptat, de la începutul guvernării noastre, să simplificăm cât mai mult administrația, pentru că simplificând administrația simplificăm și viața oamenilor. Am făcut un prim efort: ați văzut ultimele ordonanțe de urgență sau proiecte de lege legate de simplificare. Sper că în septembrie, cu ajutorul dvs - vă provoc să lansăm un proiect de 100 de măsuri de simplificare administrativă în ceea ce privește administrația locală", a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în debutul forumului desfășurat la Palatul Parlamentului. El a menționat că o parte din problemele enunțate în cadrul lucrărilor forumului urmează să fie rezolvate prin proiectul unui nou cod administrativ și proiectul unui nou cod de procedură administrativă.

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: