Primăria Târgu Jiu, în instanţă cu Consiliul Împotriva Discriminării

Primăria Municipiului Târgu Jiu a fost sancţionată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că nu a asigurat condiţiile de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi. Primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a contestat imediat în instanţă sancţiunea, argumentând că primăria are deja 11 astfel de autobuze şi acoperă necesităţile din oraş, dar şi faptul că se caută fonduri europene pentru modernizarea întregului sistem de transport în comun.

Consiliul Naţional Împotriva Discriminării a sancționat primăria municipiului Târgu Jiu cu suma de 8.000 de lei pentru că nu asigură condiții optime de transport persoanelor cu dizabilități. Asta înseamnă mijloace de transport cu rampă specială, iar în Târgu Jiu se regăsesc doar 11 astfel de autobuze din totalul de 31, anunță conducerea Transloc SA. ”La noi în municipiu nu prea sunt persoane cu dizabilități, sunt două sau trei cazuri. În plus, dacă există o situație de acest gen, conducătorul auto se dă jos de la volan și-l ajută pe respectivul să urce și să coboare. Cele 11 autobuze pe care le avem sunt în proporţie de 90% zilnic în traseu. Oricum, nu se mai produc altfel de mijloace de transport în comun. Dar la cele vechi, nicio normă nu te obligă să le scoți din circulație”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc SA.

Argumente
Primăria Târgu Jiu consideră că amenda este total nejustificată câtă vreme se fac eforturi pentru identificarea de resurse financiare de la bugetul local pentru achiziționarea de noi mijloace de transport în comun concomitent cu accesarea de fonduri europene. ”Mai avem un argument și anume acela că Agenția de Plăți și Inspecție Socială a transmis SC Transloc SA că termenul de adaptare a tuturor mijloacelor de transport se prelungește până la sfârșitul anului 2016”, a spus Liviu Căpătaru, reprezentantul primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: